Analyse Barça loopt verder uit

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Barça loopt verder uit
Foto: © SC

Barcelona is voorlopig ook in 2006 niet te verslaan.  De Catalanen haalden het zonder te schitteren met 1-2 van stadsgenoot Espanyol.  Door het puntenverlies van de concurrenten loopt Barcelona verder uit in het klassement.  Deportivo deed met winst tegen Athletic eveneens een goede zaak.  De topper van de 18e speeldag tussen Villarreal en Real Madrid eindigde op een brilscore.  Onderaan het klassement deed Cádiz met winst tegen Getafe de beste zaak.  
 
FC Barcelona kende geen gemakkelijke avond tegen buur Espanyol.  In de stromende regen en op een drassig veld moest de landskampioen rekenen op de medewerking van Espanyol-doelman Kameni om kort voor rust op voorsprong te komen.  Na een doelpunt van Eto’o vlak na de pauze leek de wedstrijd gespeeld, maar Espanyol kwam nog verrassend terug tot 1-2.  Daar bleef het echter bij, zodat FC Barcelona zijn vijftiende opeenvolgende overwinning mocht vieren. 
 
Eerste achtervolger Osasuna heeft in 2006 de goede vorm nog niet te pakken.  Na de nederlaag in de beker tegen Deportivo verloor Osasuna voor het eerst punten op eigen terrein.  Racing Santander ging verrassend met een puntje lopen.  De goed georganiseerde bezoekers kwamen op het einde van de wedstrijd zelfs nog dicht bij de overwinning, maar zo ver kwam het niet.  Osasuna ziet de achterstand op FC Barcelona groeien, terwijl Racing Santander in de middenmoot blijft hangen.  
 
De topper van het weekend was de partij tussen Villarreal en Real Madrid.  De confrontatie eindigde op een teleurstellend scoreloos gelijkspel.  Beide teams hadden kansen om de partij naar zich toe trekken, maar uiteindelijk verdiende geen van beide ploegen echt de overwinning.  Bij Real maakte Cicinho een behoorlijk debuut, terwijl Ronaldo alweer geblesseerd uitviel.  Zowel Villarreal als Real Madrid vallen voorlopig naast een CL-ticket.  
 
In Bilbao leek de geschenkenperiode nog niet voorbij.  Deportivo La Coruña kreeg immers twee doelpunten in geschenkverpakking van Athletic.  De Galiciërs haalden het dan ook al te simpel met 1-2.  Deportivo klimt zonder echt schitterend voetbal te brengen wel op naar de vierde positie en draait dus nog eens mee voor een Europees ticket.  Athletic komt niet weg uit de degradatiezone, het zakt opnieuw weg naar de voorlaatste plaats en laat alleen nog Alavés achter zich.  
 
Celta de Vigo kon nog eens winnen en handhaaft zich zo in de subtop.  De Galiciërs haalden het op eigen veld met het kleinste verschil van Real Sociedad, dat toch een behoorlijke wedstrijd neerzette.  Een doelpunt van Canobbio in het midden van de eerste helft volstond voor Celta voor de drie punten.  Real Sociedad is weggezakt naar de rechterkolom, terwijl Celta aanklampt bij de andere kandidaten voor Europees voetbal. 
 
Atlético Madrid en Valencia brachten er in hun onderlinge confrontatie weinig van terecht. Een saaie wedstrijd eindigde op een troosteloos gelijkspel.  Ook een nieuw jaar blijkt dus geen beterschap te brengen voor een zwalpend Atlético.  Misschien kan een nieuwe trainer soelaas brengen?  Dat is in elk geval de opinie van de getergde Madrileense supporters. Valencia speelde al even zwak, maar blijft wel alleen derde. 
 
Sevilla was zowaar de vlotst scorende ploeg van de speeldag.  De Andalusiërs, die in het begin van het seizoen zo moeilijk de weg naar de netten vonden, stuurden buur Málaga met een 3-1 nederlaag naar huis.  Voor de kustploeg, die al na een halfuur met tien man verder moest na de uitstluiting van Hidalgo, was het pas de eerste nederlaag in zes wedstrijden in het Ramon Sanchez Pizjuán.  Met doelpunten van Adriano en ex-Rouche Dragutinovic besliste Sevilla in de tweede helft in drie dolle minuten de partij.  Eerder hadden Maresca en bezoeker Salva al voor een 1-1 tussenstand gezorgd.  Sevilla blijft meespelen voor de Europese tickets, terwijl een door blessures geteisterd Málaga steeds verder wegzakt in het klassement.  
 
Voor Alavés ziet het er steeds slechter uit.  De Basken waren op eigen veld niet in staat om tegenstander Real Zaragoza echt in de problemen te brengen.  De bezoekers haalden het dan ook eenvoudig en verdiend met 0-2 en hebben opnieuw wat minder zorgen.  Het team van Victor Muñoz staat op een relatief veilige negende plaats met 29 punten. 
 
Cádiz kon eindelijk nog eens winnen.  De Andalusiërs haalden het met het kleinste verschil van Getafe dankzij een strafschopdoelpunt van Mirosavljevic.  De bezoekers domineerden nochtans de ganse wedstrijd, maar vinden o zo moeilijk de weg naar de netten.  Getafe is buitenshuis aan een desastreuze reeks bezig en lijkt aan een vrije val begonnen in het klassement.  Cádiz gunt zichzelf opnieuw iets meer ademruimte en klimt op naar de zestiende stek. 
 
De zespuntenwedstrijd tussen Real Mallorca en Real Betis leverde geen winnaar op.  De partij eindigde op een 1-1 gelijkspel, een uitslag waar beide teams op de laatste speeldag van vorig seizoen nog uiterst tevreden mee waren (Betis zeker van CL, Mallorca gered) maar die gisteren weinig of niets opleverde.   Beide teams gingen voor de overwinning, maar vooral Betis bleek vooraan nog steeds onmondig.  De eerste treffer van aanwinst Robert was nochtans goed nieuws voor de verdiblancos.  In het klassement zijn Mallorca en Betis nu respectievelijk 17e en 18e.   
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties