Analyse Koplopers gaan onderuit

J. S.
| 0 reacties
Koplopers gaan onderuit
Foto: © SC

In Derde Klasse B stond afgelopen weekend de eerste speelronde na de winterstop op het programma. Opvallend genoeg gingen beide koplopers onderuit, KVK Tienen haalde het niet op het veld van RCS Verviers, Franc Borains ging zwaar onderuit op het veld van Doornik met 3-0.

Nadat Franc Borains op zaterdagavond kansloos verloor bij FC Doornik, kreeg KVK Tienen zondagmiddag dè kans om opnieuw de koppositie over te nemen. Deze kans liet het echter na, RCS Verviers bleek met 1-0 te sterk. Tienen domineerde nochtans een groot deel van de wedstrijd, maar een doelpunt maken bleek een te moeilijke opgave voor de Vlaams-Brabanders. De thuisploeg slaagde daar wel in, Nelis scoorde op het uur na een snelle counter.

De derde in de stand Wezet won wel, de Luikenaars wonnen met zware 4-0 cijfers tegen Bocholt VV, en komen hierdoor op vier punten van de twee koplopers. 
UR Namur liep tegen zijn eerste nederlaag aan van het seizoen, in het eigen stadion werd er met 1-3 verloren tegen Montegnée

Olympic Charleroi kon opnieuw niet winnen, op het veld van KSK Tongeren kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Met deze uitslag heeft het niet te klagen, want pas in de slotminuut zorgde Iuliano voor het zeer gevleide gelijkspel. El Barham had de thuisploeg even daarvoor op een verdiende 1-0 voorsprong gezet.

De andere uitslagen waren:

Kermt-Hasselt - Sprimont CS 0-1

Walhain CG - KESK Leopoldsburg 0-2

Couillet - Kelmis 1-2
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties