Analyse Nauwelijks wijzigingen in vierde B

Kevin Vanbuggenhout
Nauwelijks wijzigingen in vierde B

Ondanks het feit dat iedereen van iedereen kan winnen in vierde klasse B en dat de verschillen klein zijn, deden er zich weinig positiewissels voor. In de eerste klassementshelft viel er zelfs geen enkele wijziging te noteren.

Kampenhout moest winnen van Lebbeke om de terugronde goed in te zetten en zich weg van de degradatieplaatsen te spelen. In twee minuten tijd boog Kampenhout een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong, maar een laat doelpunt van Bogemans zorgde ervoor dat RC Lebbeke toch een punt mee naar huis nam. Kampenhout blijft dus achterin hangen en ook RC Lebbeke schiet met dit punt niet veel op.

SK Londerzeel ging op bezoek bij Verbroedering Meldert, dat de drie punten voor de derde keer op rij thuis wou houden. Londerzeel maakte na rust het verschil en is één van de ploegen waarvoor de situatie niet gewijzigd is. Meldert staat derdelaatste en kan de punten nog altijd goed gebruiken.

Berchem had een half uur lang veel last met Schoten, maar toonde daarna wat efficiënt voetbal brengen is. Berchem behaalde zo een ruime 4-0 overwinning en zo blijft de herfstkampioen aan de leiding staan. Schoten zakt stilaan van de middenmoot naar de kelder van het klassement.

Dilbeek geraakte niet verder dan een gelijkspel tegen Grimbergen, dat daarmee weer al eens een grote ploeg punten afsnoepte. De inhaalrace van Dilbeek wordt dus al minstens met een week uitgesteld. Grimbergen blijft staan op de twaalfde plek en zal in de drie komende thuiswedstrijden punten moeten sprokkelen.

Het degradatieduel tussen Rode-Verrewinkel en Opwijk trok dit weekend alle aandacht naar zich toe. Elke ploeg nam een helft voor zijn rekening en Van Laethem bezorgde Rode een koude douche door acht minuten voor tijd het enige doelpunt te scoren. Opwijk gaat zo met de drie punten lopen en doet dit weekend de beste zaak. De Opwijkenaren vestigen zich meteen op de negende plaats. Voor Rode-Verrewinkel lijkt het behoud nu wel erg veraf.

Allou leidde Ukkel in de tweede helft naar een ruime overwinning tegen Eendracht Opstal. Ukkel behoudt zo de aansluiting met de top, iets waarin Opstal niet slaagt. Opstal bekleedt wel nog steeds de zesde plaats en moet zich dus nog niet al te veel zorgen maken.

De twee suptoppers Wilrijk en Kontich hielden elkaar in evenwicht. Lorenzo voor Wilrijk en Adam voor Kontich kregen allebei vlak voor rust rood. Wilrijk klom al snel op voorsprong via Delcour, maar De Roy tekende voor de terechte puntendeling. Beide ploegen behouden hun positie in de rangschikking.

SK Lebeke-Aalst ontving zondagnamiddag SV Temse. Lebeke-Aalst kreeg dus de kans om de kloof met Temse te dichten, maar slaagde daar niet in. De eindstand in dit duel was 2-2, wat beide ploegen wellicht niet ontevreden zal stemmen.