Celtic en Hearts weten het doel staan

Philippe Crols

Dit weekend is men in de Schotse Premier League toe aan speeldag 22. De Glasgow Rangers spelen zondag nog tegen Motherwell, maar Hearts en Celtic moesten zaterdag al aan de slag. Beide ploegen lieten geen steek vallen en scoorden ook vier keer.

Celtic Glasgow - Kilmarnock  4-2

Met Kilmarnock kreeg Celtic de nummer vijf op bezoek. Die nummer vijf stond na een kwartier al 2-0 achter. Nakamura had de thuisploeg al na drie minuten op voorsprong gezet en op het kwartier verdubbelde Maloney vanop de stip de voorsprong. Kilmarnock leek het slachtoffer te gaan worden van de bekeruitschakeling van Celtic van vorige week tegen tweedeklasser Clyde. Toch kwamen de bezoekers halverwege de eerste speelhelft terug tot 2-1. Naysmith zette voor de bezoekers een strafschop om. Beide ploegen stonden nog maar vijf minuten op het veld in de tweede helft of de gelijkmaker was zelfs al een feit. Daar zorgde Invincibile voor. Amper twee minuten later zette McManus de thuisploeg echter weer op voorsprong, 3-2. Zurawski wist twintig minuten voor tijd de wedstrijd te beslissen. Hij scoorde de 4-2. Celtic blijft eenzaam leider. Het heeft nog altijd zeven punten meer dan eerste achtervolger Hearts. Kilmarnock kon zaterdag over de Rangers wippen, maar blijft dankzij deze nederlaag gewoon vijfde.

Dunfermline - Hearts  1-4

Ook eerste achtervolger Hearts, zaterdag nog zonder Mirsad Beslija, maakte dus geen fout. Het won overtuigend bij de voorlaatste in de stand Dunfermline. In de eerste helft wist enkel Pressley te scoren voor de bezoekers. Na rust vlogen de ballen iets makkelijker in doel. Tien minuten na rust verdubbelde Pospisil de bezoekende voorsprong, maar amper een paar minuten later zorgde Burchill voor de aansluitingstreffer. Twintig minuten voor tijd leek Pospisil met zijn tweede van de middag de adem van de thuisploeg af te snijden. Hij maakte er 1-3 van. Tien minuten voor tijd maakte Skacel aan alle twijfels een einde door de 1-4-eindstand tegen de netten te trappen. Hearts blijft dus tweede op zeven punten van leider Celtic. Dunfermline blijft voorlaatste en heeft één punt meer dan de laatste in de stand en dat is het Livingston van Pinxten