Vandereycken heeft er zin in

Kristof Blomme
| 0 reacties
Vandereycken heeft er zin in
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

René Vandereycken werd door de Voetbalbond aangeduid als opvolger van Aimé Anthuenis. Hij staat voor een loodzware opgave: de Rode Duivels naar het EK loodsen in 2008. Hij heeft de taak alvast met heel veel motivatie op zich genomen. Het Laatste Nieuws had een gesprek met de nieuwe bondscoach.

René Vandereycken wordt bestempeld als een verdedigend ingestelde trainer. Iemand die vooral op het resultaat speelt zonder al te fraai voetbal. De trainer zelf ligt er niet wakker van en ontkent ook niet dat hij zich graag aanpast aan een tegenstander. "Ik wil de Rode Duivels niet met een vaste veldbezetting laten spelen. Enkel de beste ploeg van de wereld kan dat. Je moet niet altijd met 3-0 proberen winnen hé. Eén doelpunt meer maken dan de tegenstander volstaat."

Weinig spelers zullen voor Vandereycken onbekend blijven. Hij probeert om zoveel mogelijk over de spelers te weten te komen, door onder andere zoveel mogelijk wedstrijden te bekijken. "Ik zal zien wat nodig en mogelijk is om Emile Mpenza te bekijken. Om Qatarsport te ontvangen moet ik een grotere schotelantenne kopen. Op die manier kan ik de wedstrijden van Emile misschien live volgen. Ook de website van Al Rayyan kan interessante informatie opleveren. Van de wedstrijd Lazio-Ascoli vond ik een mooi verslag op de website van de Italianen. Ik heb een cassette van de volledige match gevraagd. Een vriend ging Mudingayi (foto) ook al bekijken tegen Cittadella. Ik wil ook weten waar spelers tijdens hun jeugdjaren speelden. Kompany stond vroeger in de spits. Als ik op het einde van een match iets moet forceren en de vervangingen zijn opgebruikt dan kan ik Kompany naar voor sturen."

Hij wordt gezien als iemand die graag in de clinch gaat en graag provoceert. Ook bij Genk was dit weer het geval met voorzitter Vaessen. "Nooit eerder kreeg ik zoveel kritiek van mijn werkgever. Die periode heb ik helemaal afgesloten. Geloof niet wat er allemaal gezegd werd. Soms zijn inderdaad bepaalde dingen nodig om je doel te bereiken. Als het noodzakelijk is, ga je hiervoor wel eens over de limiet."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties