Alweer klap voor Milan

Maarten Vandenabeele

Het gaat van kwaad naar erger met AC Milan. Vorig weekend werd maar ternauwernood van Parma gewonnen en in de Coppa Italia kreeg het 3 doelpunten te slikken van Serie B-club Brescia. In het Stadio Olimpico konden de Rossoneri voor het eerst in deze competitie niet scoren en ze verloren tegen AS Roma.

De wedstrijd had weinig om het lijf. In de 1e helft was er 1 kans: na 11 minuten probeerde Seedorf een lob maar doelman Doni kon de bal nog net op tijd uit zijn doel houden.

Milan probeerde de wedstrijd in handen te nemen want de kloof met Juventus mocht niet nog groter worden dan 9 punten. Op een moment dat Ancelotti frisse aanvallende krachten wou inbrengen, viel het doelpunt aan de overkant. De pas ingevallen Mancini dook de 16 binnen, mikte naar de verste paal maar zijn schot week af op Stam. De bal verdween voorbij een verraste Dida aan de dichtste paal in doel: 1-0.

Milan kon niets meer klaarmaken tegen een sterke defensie, waar Mexes een beresterke wedstrijd speelde. De Rossoneri zien hun achterstand op koplover Juve oplopen tot 12 punten. Roma wordt gedeeld 6e, op 10 punten van de Milanezen.