Analyse Londerzeel slaat dubbelslag

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Londerzeel slaat dubbelslag
Foto: © SC

Berchem moet zijn leidersplaats afstaan aan Londerzeel na een 3-1 nederlaag in het onderlinge duel. Ukkel speelde immers slechts gelijk en dus staat Londerzeel na de zeventiende speeldag eindelijk aan de kop van het klassement. 

SK Londerzeel trok aan het winnende eind in de topper tegen Berchem. In deze wedstrijd stal de arbitrage de hoofdrol. Er werden twee strafschoppen toegekend aan Londerzeel en twee rode kaarten aan Berchem. Toch was de zege van Londerzeel verdiend, vooral Steven Hilaerts was in zijn dagje. Hij scoorde alle Londerzeelse doelpunten.

Eendracht Opstal en Kampenhout deelden de punten. Met het 2-2 gelijkspel schieten beide ploegen niet veel op. Opstal staat nog steeds zesde, de voorsprong op de ploegen achter hun is immers zeer klein. Kampenhout is nog altijd ongeslagen in 2006, maar door de twee puntendelingen blijft Kampenhout wel hangen op de voorlaatste plek.

De trip naar Temse beloofde voor Ukkel een moeilijke opdracht te worden en dat bleek ook op het veld. Temse kwam al snel op voorsprong, maar moest nog sneller de gelijkmaker slikken. In de tweede helft boog de thuisploeg een 1-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Door een doelpunt van Lembe in de laatste minuut ging Ukkel toch nog met een punt aan de haal. Ukkel staat nu derde, de achterstand op nieuwe leider Londerzeel bedraagt amper één punt. Temse blijft staat op de vijfde plaats. Het ziet Kontich wel verder weg lopen.

RC Lebbeke-Meldert was een wedstrijd tussen twee ploegen die onderaan stonden en de punten dus goed konden gebruiken. Lebbeke leek lang op weg naar een nipte zege, maar de late doelpunten van Van Den Bossche en Arijs zorgden toch nog voor gerechtigheid. Drie gouden punten dus voor Meldert dat nu over Lebbeke springt in de stand.

Kontich, de eerste periodekampioen, kreeg het versterkte Rode-Verrewinkel over de vloer. Moerenhout leidde Kontich naar een 2-0 overwinning. Kontich verstevigt zo zijn vierde plaats en staat ook op amper twee puntjes van de koploper. Rode-Verrewinkel daarentegen heeft stilaan een mirakel nodig om zich te handhaven in vierde. Rode staat op 14 punten van een reddingsplaats.

Bij Opwijk draaien de transfers wel goed uit. Van Laethem werd in de winterstop binnengehaald en tekende afgelopen zondag al zijn tweede treffer aan. Zijn doelpunten waren ook meteen goed voor twee overwinningen. Door de nederlaag van Berchem is Opwijk nu de verrassende leider in de periodestand. Lebeke-Aalst is afgezakt naar de dertiende plaats.

Dilbeek maakt allesbehalve een goede start in de terugronde. Na het scoorloos gelijkspel vorige week tegen Grimbergen werd er nu met 1-0 verloren op Schoten. Voor Schoten, dat zich hiermee naar veiligere oorden speelt, is dit natuurlijk een uitstekende zaak. Dilbeek staat nu in de rechterhelft van het klassement.

Grimbergen heeft de eerste van drie opeenvolgende thuismatchen tot een goed einde gebracht. Tegen Wilrijk werd er met 2-1 gewonnen. Grimbergen lijkt stilaan op weg naar de subtop en vestigt zich voor het eerst dit seizoen in de linkerklassementshelft. Wilrijk zakt door deze nederlaag naar de tiende plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties