Analyse SV Oudenaarde straalt, VG Oostende baalt

Guillaume Belaey
| 0 reacties
SV Oudenaarde straalt, VG Oostende baalt
Foto: © SC

Op de 17de speeldag kreeg de rangtabel  ,,alweer’’ een facelift. SV Oudenaarde straalde wegens opnieuw leider zijn, VG Oostende baalde na de nederlaag in Rumbeke. Opvallend overigens dat, behalve Oudenaarde, geen enkele ploeg uit de topvijf kon winnen. De kans voor WS Lauwe en Zottegem om opnieuw  in de topvijf te bivakkeren. Evergem Center werd immers door St. Eloois-Winkel bruusk gestopt in zijn opmars terwijl Wevelgem City en Diksmuide evenmin konden juichen. Onderaan komen Oostnieuwkerke, Eine, SK Lovendegem nog meer in de problemen want puntenloos teruggestuurd.
 
In het streekderby bij WIK Eine kon SV Oudenaarde weer winnen want het was geleden van januari 1993 dat dit nog eens gebeurde. In deze partij kon de thuisploeg geen enkele keer dreigen terwijl Oudenaarde vooral op stilstaande fases het verschil maakte. Verhoene scoorde immers tweemaal vanop de stip. Het werd meteeen een Oudenaardse weekend.
 
Dat was het dus niet voor Oostende dat in een West-Vlaamse onderonsje bij Rumbeke de boot inging. Tot driemaal toe moest de Oostendse doelman De Creus zijn ploeg van de ondergang afhouden. Halfweg eerste helft knikte Verhulst de thuisploeg op voorsprong. Wanneer Oostende nog een halfuur met 10 verder moest wegens uitsluiting van Tanghe (2xgeel) was het hek helemaal van de dam. Maar ondanks die numerieke meerderheid klommen de leiders weer langszij. Pal op de valreep spijkerde Rumbeke, via Verhulst, de bezoekers tegen de grasmat.
 
De meest verrassende uitslag was deze die Evergem Center boekte op eigen veld tegen St. Eloois-Winkel. De bezoekers namen een riante start met een strafschopdoelpunt via Seynhaeve. Een kwartier keek de thuisploeg tegen de verdubbeling aan. Een onkennelijke thuisploeg werd op het uur compleet uitgeteld met twee doelpunten van opportunist Seynhaeve. In de slotfase scoorde Winkel nog eens al had eerder Center blijkbaar alle hoop opgegeven.
 
SV Diksmuide en URS Centre deelden broederlijk de puntenbuit. De eerste helft verliep zonder hoogtepunten al moest  thuisdoelman Wolters met een supersave de bezoekers van een voorsprong houden. Uiteindelijk zouden twee elfmeters in ieder kamp voor een logisch gelijkspel zorgen.
 
Een slordig acterend WS Lauwe mocht bij rust niet klagen want na de bezoekende openingstreffer via Yde kon slechts Vanderzippe tegenscoren inclusief gelijkstellen. Pas in de tweede helft sloeg de Lauwe-motor op toerental en konden fel tegenspartelende bezoekers worden ingepakt met treffers via Hellebaut, Sabbe en Vanderzippe.
 
Tegen ,,uit-specialist’’ Wevelgem City bleef Zottegem waakzaam en oordeelkundig voetballen. Ook de bezoekers lieten zich van hun betere zijde zien. Na het enige, winnende thuisdoelpunt in de tweede helft van Sandra opteerde City voor risicovoetbal alhoewel de thuisploeg via countervoetbal nog de beste kansen kreeg via Colpaert.
 
Bij hekkensluiter Gistel stootte Eendracht Aalter op een stevig tegenstand biedende thuisploeg. Op het halfuur kon slechts De Meyer in een geharrewar de Gistelse doelman verrassen. De bezoekers moesten blijven zwoegen om een taaie rode lantaarn op de knieen te krijgen via alweer De Meyer.
Voor de partij bij Peruwelz stond Lovendegem verschrikkelijk gehandicapt op het veld. Ruim driekwart van het basisteam was door een varia aan omstandigheden onbeschikbaar. Nochtans lieten de Oost-Vlaamse bezoekers zich gelden want na de Henegouwse openingstreffer  reageerde Vaeyens met de gelijkmaker en zette De Maertelaere vanop de stip Lovendegem op voorsprong.
 
In de tweede helft zou de inbreng van Douchez voor de  ommekeer zorgen bij de thuisploeg. Zijn eerste baltoets was goed voor de gelijkmaker. En nadat bezoeker W. Pieters (2xgeel) werd uitgesloten in de slotminuten scoorde één minuut later Ouyed de Peruwelz-winninggoal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties