Risicomatch in Turnhout

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Risicomatch in Turnhout
Foto: © SC

Rupel Boom won zijn laatste twee matchen en wil die reeks verder zetten door in Torhout de drie punten weg te kapen. Een ander interessant duel is de wedstrijd tussen KV Turnhout en RC Mechelen. Daarnaast krijgen Dender en Waregem moeilijke wedstrijden voorgeschoteld op deze inhaalspeeldag.

De wedstrijd tussen KV Turnhout en RC Mechelen kan gerust een klassieker genoemd worden. Beide clubs staan bekend om hun supportersclans en de wedstrijd wordt ook beschreven als risicomatch. In de stand staat Turnhout er beter voor dan RC Mechelen, maar de ambities van beide ploegen liggen veel hoger dan hun huidige posities. Het belooft in ieder geval een boeiende wedstrijd te worden.

Torhout is nog altijd op zoek naar de eerste overwinning van het jaar. Na twee gelijke spelen moet er nu dus gewonnen worden van Rupel Boom. Bij Boom is het vertrouwen uiteraard groot na de recente zeges tegen respectievelijk Bornem en RC Mechelen. Middenmotor Torhout kan dus maar best scherp staan. Boom kan door zijn reeks verder te zetten wegkomen van de degradatieplaatsen.

SK Maldegem ontvangt de jonge garde van Eendracht Aalst. De youngsters geloven er alvast in na de overwinning op Turnhout en het aanblijven van voorzitter Garré. Maldegem moet ook onderaan zien weg te geraken en een overwinning zou na de puntendelingen in de recente wedstrijden welgekomen zijn.

Cappellen neemt het op tegen SV Bornem, dat meer en meer in vieze papieren komt te zitten. Bornem verloor dit seizoen maar liefst acht keer met het kleinste verschil. Dat was ook het geval in hun laatste twee wedstrijden, waardoor Bornem nu derdelaatste staat. De verplaatsing naar Kapellen belooft ook al geen plezierreisje te worden.

WS Woluwe doet het dit seizoen niet zo goed als verwacht. Vooral in de thuismatchen wil het maar niet lukken. De komst van Wetteren komt danook op een allesbehalve ideaal tijdstip. Wetteren maakte indruk door een 4 op 6 te scoren tegen twee titelkandidaten en maakt zich op voor een mooie terugronde, Woluwe voor een moeilijke match op zaterdagavond.

Harelbeke en Diegem vechten zondagnamiddag voor een stek in de top vijf van het klassement. Diegem staat er voorlopig nog net in en heeft één puntje meer dan Harelbeke, dat na zijn nipte nederlagen nu een belangrijke overwinning wil behalen. Beide ploegen wonnen nog niet in 2006.

Racing Waregem heeft zich vorige week weer naast dender geheist en nu is het zaak om dat minstens zo te houden. Willebroek-Meerhof heeft echter aansluiting gevonden bij de subtop en zal zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. Het wordt een interessant duel, bij Willebroek hopen ze dat De Bilde net als vorige week de weg naar de netten zal vinden.

FCV Dender moet zijn leidersplaats dus weer delen met zijn twee naaste concurrenten: Cappellen en Waregem. Daarnaast wacht de Denderploeg zondag een moeilijke opdracht met de komst van Sint-Niklaas. FCN Sint-Niklaas wil absoluut de eindronde halen en lijkt ook goed op weg. Twee weken geleden werd er al gestunt tegen Waregem en dat wil Sint-Niklaas nu nog eens overdoen tegen Dender.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties