Weer topper in Londerzeel

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Weer topper in Londerzeel
Foto: © SC

Nadat Londerzeel vorige week op eigen veld triomfeerde tegen Berchem, is de fiere leider nu ook gastheer voor Ukkel. Er kondigt zich in Londerzeel dus alweer een heuse topper aan. Rode-Verrewinkel gaat op zoek naar broodnodige punten in Meldert en zaterdagavond gaat de leider in de tweede periodestand, Opwijk, op bezoek bij de eerste periodekampioen, Kontich.

Eigenlijk waren de wedstrijden van dit weekend voorzien als 12de speeldag, maar alle wedstrijden werden toen afgelast vanwege hevige sneeuwval. Nu worden deze wedstrijden dus ingehaald. In de enige zaterdagavondpartij van het weekend neemt Kontich het op tegen Opwijk. Kontich is eerste periodekampioen en staat mooi vierde, op slechts twee punten van de leider. Opwijk staat verrassend aan de leiding in de tweede periodestand. De versterkingen renderen bij Opwijk en een overwinning in Kontich kan er misschien voor zorgen dat de ambities in positieve zin bijgesteld worden.

RC Lebbeke en SK Lebeke-Aalst hebben allebei twintig punten en krijgen het ook allebei stilaan benauwd. Lebbeke geraakt immers onderin niet weg en Lebeke-Aalst is door de mindere resultaten in de recente wedstrijden afgezakt naar de onderste regionen. De onderlinge confrontatie tussen deze twee is dus een uiterst belangrijk duel.

SK Londerzeel speelt voor de tweede week op rij een topper op eigen veld. Vorige week werd Berchem met 3-1 verslagen, dit weekend heet de tegenstander Ukkel. De bezoekers staan derde op amper één punt van Londerzeel. Indien Londerzeel de ranglijst wil blijven aanvoeren heeft het dus geen keuze en zijn alleen de drie punten voldoende.

Grimbergen lijkt stilaan op weg naar waar de ambities van de club liggen: in de subtop. Indien er gewonnen wordt van Temse komt Grimbergen wellicht op de vijde plaats te staan. Temse mag echter niet onderschat worden. De huidige vijfde uit de stand heeft met Schelfhaut en Verhas ook twee ex-spelers van Grimbergen in de rangen die zondag naar het Prinsenbos afzakken.

Het vergaat zowel Kampenhout als Dilbeek niet goed. Kampenhout blijft maar hangen op die voorlaatste plaats en het is uiteraard belangrijk om daar zo snel mogelijk weg te geraken, wil Kampenhout nog iets van dit seizoen maken. Dilbeek zette het nieuwe jaar in met een povere 1 op 6 en in geval van een nieuwe nederlaag lijkt de titel helemaal weg.

Berchem verloor vorige week zijn leidersplaats en wil zich gaan herpakken in de derby tegen KFCO Wilrijk. Voor Wilrijk is dit de tweede uitmatch op rij en er volgt er volgende week nog één tegen Opwijk. De punten die Wilrijk nu kan behalen zijn dus allemaal bonus voor wanneer de thuismatchen er weer aankomen. Het wordt wel moeilijk om tegen Berchem, dat misschien dit weekend al de koppositie herovert, punten te pakken.

Schoten wist net op tijd weer aan te knopen met een zege om zich naar veiligere oorden te spelen. Net als Grimbergen speelt Schoten drie keer na mekaar thuis en de wedstrijd van dit weekend is de tweede thuismatch op rij. Het is dus de ideale gelegenheid om een gooi te doen naar de linkerkolom van het klassement. Opstal zal er alles aan doen om dat te vermijden. Indien Opstal verliest, geraakt het immers ook zijn plaats in de subtop kwijt. Het is al van de 14de speeldag geleden dat Opstal nog eens kon zegevieren.

Met een thuismatch tegen Rode-Verrewinkel in zicht hoopt Verbroedering Meldert definitief de kloof met de middenmoot te dichten. Meldert doet het aardig in de tweede periode en een tweede overwinning op rij zou de fusieclub goed doen. Rode-Verrewinkel is wanhopig op zoek naar punten om zo de kloof met Kampenhout toch enigszins te dichten.
 






Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties