Kan Sunderland punten pakken?

Laurent Bouwen
| 0 reacties
Kan Sunderland punten pakken?
Foto: © SC

Vandaag staan er zeven wedstrijden in de Engelse eerste klasse op het programma. De meeste ervan beloven spannende duels te worden tussen ploegen die elk een opmerkelijke run proberen verder te zetten.

Het weekend begint met de wedstrijd tussen Everton en Arsenal. Everton speelde dit seizoen nog maar één keer gelijk in een thuisduel, namelijk tegen Chelsea. Arsenal echter kan weer rekenen op Jose Antonio Reyes, die dit seizoen al negen assits afleverde en daarmee voorlopig recordhouder is.

Ook in de match van Birmingham tegen Portsmouth kan er een stukje geschiedenis geschreven worden. De twee ploegen speelden acht keer gelijk in de laatste elf duels en Portsmouth kon tot nog toe nooit scoren op het veld van Birmingham.

In Bolton tegen Manchester City tracht Bolton zijn seizoensrecord van slechts vier tegengoals in al haar thuismatchen te behouden. Manchester City heeft daarop echter een pasklaar antwoord met Andy Cole, die drie keer scoorde in zijn laatste drie duels tegen de 
Trotters.

Middlesbrough en Wigan hopen dan weer een negatieve evolutie om te zetten in een positieve run. Middlesbrough kon al 201 minuten niet meer scoren thuis en Wigan verloor zeven van zijn laatste tien wedstrijden.

In de wedstrijd tussen Newcastle en Blackburn staan er twee teams tegenover elkaar, die elk een mooie run proberen verder te zetten. Newcastle verloor niet in zijn laatste zeven thuismatchen. Blackburn incasseerde maar één goal in zijn laatste vier duels.

Ook Tottenham en Aston Villa hebben iets te verdedigen. De Spurs wonnen hun laatste vier thuismatchen maar Aston Villa verloor nog maar één uitmatch en dat was in september.

West Bromwich Albion en Sunderland hebben punten nodig willen ze degradatie vermijden. Sunderland bengelt helemaal onderaan de ranking met slechts zes punten. WBA staat op de zestiende plaats met slechts vijf punten meer dan de nummer achttien Portsmouth.






Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties