Cannavaro redt bleek Juventus

Maarten Vandenabeele

Dankzij een uitzonderlijk productieve dag van Fabio Cannavaro heeft Juventus zijn 8 punten voorsprong op Inter kunnen behouden. AS Roma is aan een ijzersterke reeks bezig en Baseggio kwam niet van de bank af. Een overzicht van speeldag 21:

Het kleine Empoli opende fenomenaal in Delle Alpi. Na 3 minuten trapte Almiron een vrije trap zonder pardon voorbij een verbouwereerde Buffon. Juventus was van slag door die vroege opdoffer en slaagde er niet in om de bakens te verzetten. Het was wachten op een onzekerheid bij doelman Berti waardoor Cannavaro de voorzet van Camoranesi kon binnenknikken (foto). Het leek het startsein voor een overrompeling want de voorzetten 'in the box' volgden elkaar in sneltempo op. Toch veranderde de score niet meer voor de pauze. Het duurde tot een heel eind in de 2e helft voor het bevrijdende doelpunt er kwam: een hoekschop van Del Piero vond het hoofd van Cannavaro en de verdediger kopte opnieuw raak: 2-1. Daarna raakte Del Piero nog tweemaal de dwarsligger maar een ruimere zege zat er niet meer in.

Milan won simpel van Siena met 0-3. De Rossoneri scoorden al snel via Kakà en in de 2e helft prikten Shevchenko en Kakà er nog 2 doelpunten bij.

AS Roma is uitstekend bezig na nieuwjaar, en vandaag zelfs zonder Francesco Totti. Udinese kwam na 23 minuten voor een loodzware taak te staan, want Pinzi sloeg Cufré en mocht al gaan douchen. Tegen het einde van de 1e helft trapte Mancini (foto) een strafschop binnen en na rust verdubbelde De Rossi de voorsprong, waarna een fel protesterende trainer Cosmi werd uitgesloten. Di Natale bracht even later weer hoop bij de thuisaanhang maar via nogmaals Mancini en een omgezette strafschop van Chivu wonnen de Giallorossi ruim.

Livorno bleef op 1-1 steken, in eigen huis tegen hekkensluiter Treviso. Het punt werd pas in extremis behaald, want de gelijkmaker van Galante viel in de 92e minuut. Na nauwelijks 7 minuten was Treviso via Reginaldo op voorsprong geklommen. Gustavo van Treviso zag in de 76e minuut rood en ook zijn ploegmaat Filippini werd uitgesloten, in het tumult na de onverhoopte gelijkmaker van de thuisploeg.

Chievo maakte, na de knappe 1-1 tegen Juve afgelopen woensdag, dit keer een slechte beurt. In Parma werd met 2-1 verloren. Amauri bracht de bezoekers halverwege de 1e helft aan de leiding maar Rossi scoorde de 1-1 vlak voor de pauze. In de 2e helft benutte Simplicio nog een strafschop, na een fout van doelman Fontana die de rode kaart zag voor zijn fout. Toen de overwinning de Gialloblu niet meer kon ontglippen, kreeg doelpuntenmaker Rossi zijn 2e geel karton en mocht ook inpakken.

Ascoli klopte Lecce met 2-0. Ferrante en Bjelanovic beslisten de partij al voor de pauze en de rode kaart voor Del Grosso (2x geel) gooide geen roet meer in het eten.

Sampdoria ging verrassend onderuit in Reggina. Via Paredes (1-0), Kutuzov (1-1) en de winning goal van Amoruso lag de eindstand al voor de rust vast.