Trabzonspor geeft voorsprong weg

Emre Karayavuz

Op een slecht bespeelbaar veld in het Atatürk-stadion gingen Trabzonspor en Kayserispor de tweede seizoenshelft in. Het was geen goede wedstrijd, maar aan goals ontbrak het niet. Met name de eerste helft was voor de neutrale toeschouwer leuk om te bekijken.

Trabzonspor opende al snel de score na tien minuten. Op aangeven van Szymkowiak kwam de aanvoerder van Trabzonspor Fatih Tekke alleen voor de keeper en benutte deze kans optimaal. Tien minuten later was het weer diezelfde Fatih Tekke die nu binnen het strafschopgebied werd verhinderd tot koppen door Kamber. De scheidsrechter kende een penalty toe die werd benut door Szymkowiak; 0-2.
De wedstrijd kantelde vervolgens en Trabzonspor liet de controle over aan Kayserispor. Na 31 minuten spelen kende Fýrat Aydýnus weer een penalty toe, deze keer echter voor Kayserispor. De penalty werd binnengeschoten door Yordanov. Vervolgens was het alleen maar Kayserispor dat aanviel, wat binnen een tijdsbestek van 15 minuten resulteerde in drie doelpunten voor de thuisploeg. Opvallend was het slechte verdedigen van Trabzonspor en het blunderen achterin. De spits van Kayserispor Gökhan Ãœnal was een constante plaag voor de verdediging van Trabzonspor en tekende voor de tweede en vierde goal van zijn ploeg. Tussendoor mocht Mehmet Topuz de derde goal en voorsprong van Kayserispor aantekenen.

De tweede helft was minder spectaculair. Het verwachtte offensief van Trabzonspor bleef uit en de betere kansen waren zelfs voor de thuisploeg. Echter tot scoren kwamen beide ploegen in een verder zwakke tweede helft niet. De wedstrijd eindigde in een 4-2 uitslag in het voordeel van Kayserispor. Hierdoor behoudt de ploeg zijn derde plek in de competitie en verliest Trabzonspor de aansluiting naar boven.

Kayserispor: Ývankov, Muhammet Hanifi, Aydýn, Kamber, Ergün,Fatih Ceylan,
Bülent (Bayram), Ragýp, Mehmet Topuz, Yordanov (Kemal), Gökhan Ãœnal (Engin)

Trabzonspor: Ahmet Þahin, Tayfun, Fatih Akyel, Erdinç (Stepanov), Celalettin, Hüseyin, Adem (65 Ali Güzeldal ), Ufukhan, Szymkowiak, Fatih Tekke, Ömer Rýza (Ergin)