Giovanni gedwongen naar Midden-Oosten

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Giovanni gedwongen naar Midden-Oosten
Foto: © SC

De Braziliaanse aanvaller Giovanni verruilt per direct zijn club Santos voor een avontuur bij Al-Hilal. De voormalige spits van FC Barcelona werd door de nieuwe coach Vanderlei Luxemburgo op de hoogte gebracht dat hij hem niet meer kan gebruiken.

Dus zat er voor Giovanni niets anders op om zijn geluk te gaan beproeven in Saoedi-Arabië. Al-Hilal, zijn nieuwe club, deelt daar de koppositie met Al-Shabab. Giovanni tekende een contract van amper drie maanden.

Giovanni is verbitterd over zijn vertrek bij de club waar Pelé groot werd. Hij vond dat gezien zijn geschiedenis bij de club hij meer respect had verdiend en dat het bestuur hem in zijn gezicht had mogen vertellen dat ze hem niet meer wilden.

Giovanni speelde twee periodes bij Santos. Met zijn uitstekend spel en vele goals verdiende hij in 1996 een transfer naar de Spaanse grootmacht FC Barcelona. In 2005 keerde hij terug naar zijn oude ploeg. Met vier goals in 27 wedstrijden lukte het voor Giovanni niet al te best. De Braziliaan heeft er overigens ook een hele carrière opzitten bij het Griekse Olympiakos Pireaus waar hij na zijn verblijf bij Barcelona zes jaar het mooie weer maakte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties