Lazio niet voorbij Inter in beker

Maarten Vandenabeele

In de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Coppa Italia heeft Inter een goede uitgangspositie behaald in het Stadio Olimpico van Lazio. De Nerazzurri hielden de hoofdstedelingen op 1-1.

De wedstrijd begon vijandig: al na 4 minuten mochten beide ploegen met een man minder verder. De thuisploeg verloor Di Canio en Inter Burdisso na een opstootje.

Er werd ook gevoetbald: Favalli stuurde na 26 minuten Stankovic diep en de Serviër scoorde beheerst, voorbij de kansloze Ballotta. De vreugde was van korte duur want slechts een minuut later verschalkte Manfredini een grabbelende Toldo met een mooie lob: 1-1. Aan het einde van de 1e speelhelft trapte Tare namens Lazio nog tegen de lat.

Na de pauze schuwden beide ploegen alle risico's en hete standjes voor doel waren uiterst zeldzaam. Aan doelpunten konden de toeschouwers zich niet meer opwarmen.