Nigeria doet Zimbabwe dood in drie minuten

Kristof Blomme

Nigeria heeft ook de tweede groepswedstrijd gewonnen. De Super Eagles waren met 2-0 te sterk voor Zimbabwe. Oboda en Mikel scoorden voor hun land.

De eerste helft was ontzettend zwak van beide ploegen. Nigaria had wel het meeste balbezit, maar het tempo lag veel te laag, waardoor er geen enkele serieuze kans te noteren viel.

Vlug naar de tweede helft dus, waar het niveau toch iets hoger was. Vooral de Nigerianen brachten beter voetbal tegen een ontstellend zwak Zimbabwe. Eerst werden enkele kansen nog de nek omgewrongen, maar met de inbreng van Kanu en Mikel lukte het wel. Eerst schilderde de 18-jarige John Obi Mikel de bal op het hoofd van Obodo die simpel binnenkopte. Drie minuten later besliste Mikel zelf de wedstrijd met een schot. Nadien liet Nigeria de tegenstander wat in de match komen. De Zimbabwanen kregen zowaar twee kansen. Eerst schoot Chimedza, ex-Germinal Beerschot, op Enyeama. Nadien was het de beurt aan Mwaruwari om de Nigeriaanse goalie te bekogelen. De overwinning van Nigeria kwam echter niet meer in gevaar.

Nigeria heeft in de volgende wedstrijd genoeg aan een gelijkspel tegen Senegal. Zimbabwe is uitgeschakeld na twee nederlagen.