Wie stopt Tienen?

J. S.
| 0 reacties
Wie stopt Tienen?
Foto: © SC

In Derde Klasse B staat dit weekend de achttiende speeldag op het programma. Na een moeilijkere periode heeft KVK Tienen zich sterk herpakt. De twee toppers tegen Wezet en Franc Borains werden vlot gewonnen, waardoor de leiding opnieuw werd overgenomen. De hamvraag is of er nog een ploeg in staat is om Tienen te stoppen.

Morgen krijgt de koploper UR Namur op bezoek. In de heenwedstrijd kwam Tienen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het belooft dus geen eenvoudige opgave te worden. Namur haalde uit zijn laatste drie wedstrijden wel slechts Ă©Ă©n punt en lijkt in een mindere periode te zitten. 

Een ploeg die de laatste weken opnieuw het goede spoor gevonden lijkt te hebben is Olympic Charleroi. De Walen behaalden een zeven op negen en krijgen vanavond de hekkensluiter Couillet op bezoek. Bij winst komt Olympic terug tot drie punten van Tienen, dat zo verplicht wordt om zijn wedstrijd winnend af te sluiten. 

Bocholt VV - KESK Leopoldsburg belooft een interessante wedstrijd te worden. In deze Limburgse derby staan twee ploegen tegenover elkaar die de punten goed kunnen gebruiken, vooral de thuisploeg is zeer gebaat met een driepunter. Bij Bocholt lijkt de trainerswissel zijn effect niet te hebben gemist. Vorige week werd er voor het eerst sinds zeven speeldagen nog eens gewonnen. 

Een andere ploeg die vorige week voor het eerst sinds lang nog eens won is KSK Tongeren, de Eburonen moesten hier zelfs tien speeldagen op wachten. Vanavond krijgt het de kans om deze overwinning te bevestigen, hierbij moet het wel voorbij CS Sprimont. Opvallend is dat beide ploegen voor het seizoen als titelkandidaten werden gezien, maar dat het duo op dit moment te vinden is op een gedeelde twaalfde plaats. Het hoeft dus geen betoog dat voor beide ploegen drie punten van goudwaarde zouden zijn, om niet nog meer in degradatiegevaar te komen. 

De andere wedstrijden van dit weekend zijn:

Montegnée - Kermt Hasselt
CS Verviers - Visé
Franc Borains - Walhain CG
Kelmis - Doornik

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties