Meldert klopt Grimbergen in slotminuut

Kevin Vanbuggenhout

Bij Meldert verscheen Ewen Verheyden, in de winterstop overgekomen van KV Mechelen, voor het eerst aan de aftrap. Grimbergen startte met Vanhecke in de basis, waardoor Pollefoort naar voren geschoven werd.

De wedstrijd kwam maar traag op gang. In de vijfde minuut legde Hmouda de bal af voor Baudet die de bal over doel plaatste. Het antwoord van Verbroedering Meldert liet op zich wachten tot de 21ste minuut. Van Damme plaatste dan een vrije trap in de armen van De Valck. Net na het halfuur speelde Van Den Bossche de bal opzij en Temmerman schoot naast. Een minuutje later pakte Van Impe een Grimbergs schot. Daarna kon Meldert toch iets meer zijn wil opdringen. Temmerman stak de bal door naar Verheyden, maar die geraakte niet voorbij De Valck. In de blessuretijd van de eerste helft knalde Vanaudenaerde de bal naast doel. 0-0 dus aan de rust.

Grimbergen zorgde voor de eerste dreiging in de tweede helft. Baudet speelde in op Pollefoort die naast schoot. Zes minuten later passte Van Den Bossche op de vrijstaande Temmerman die naast besloot. De volgende kans was voor de bezoekers. Pauwels speelde breed op Baudet, maar diens poging ging naast. Vanaf dan werd Meldert de betere ploeg met de intentie om druk te zetten. Meldert kreeg wel een lichte strafschop toegewezen. Verheyden ging achter de bal staan, maar De Valck hield de elfmeter uit doel.
Verheyden wou zijn fout goedmaken door Van Den Bossche op weg naar een doelpunt te zetten, maar diens schot werd van de lijn gekeerd. Vier minuten later ging de ingevallen Derraz alleen op doel af, maar De Valck redde de meubelen voor Grimbergen, dat even later wel nog gevaarlijk uitbrak. Van Impe moest een laag schot van Bras redden met de voet. De bal belandde uiteindelijk bij Baudet die ver naast schoot. Grimbergen leek stand te houden, tot Baeten in de laatste minuut nog een vrije trap nam. Hij trapte via de paal binnen en scoorde de 1-0. Een minuut later kreeg Van Den Bossche nog een rode kaart, maar Grimbergen kon er geen voordeel meer uithalen.

Met een 6 op 6 in de laatste twee wedstrijden lijkt Meldert nu stilaan op de goede weg. Voor het eerst sinds lang is de fusieclub ook weer in de eerste helft van het klassement te vinden. Grimbergen daarentegen zakt naar de rechterkolom en zal volgende week thuis tegen RC Lebbeke de drie punten moeten pakken.

VERBROEDERING MELDERT: Van Impe, Neirinckx, Laseure, De Greve, Baeten, Temmerman, Vanaudenaerde(63' Derraz), Verheyden, Van Damme(80' Peelman), Van Den Bossche, Arijs(63' Vannyvel)

GRIMBERGEN: De Valck, Horasanli, Kariouhi, Demeyer, Vanhecke, Baudet, Bras, Hmouda, Pollefoort, Pauwels, Ben r'Haiem

DOELPUNT: 90' Baeten 1-0

GEEL: Van Damme, Hmouda, De Greve, Bras, Demeyer, Van Den Bossche, Van Den Bossche

ROOD: 91' Van Den Bossche(2x geel)