Rode Duivels binnenkort wat Afrikaanser

Thomas Dubois
| 0 reacties
Rode Duivels binnenkort wat Afrikaanser
Foto: © SC

Het is een trend tegenwoordig in het voetbal. Je voelt je als buitenlander ergens thuis en komt in je eigen land niet aan de bak bij de nationale ploeg. Geen probleem, je laat je naturaliseren tot Belg en daar kom je dan misschien wel aan de bak. Wij als Belgen kunnen dit alleen maar toejuichen. Het bezorgt bondscoach René Vandereycken alleen maar een grotere keuze, meer alternatieven en met een beetje geluk een betere speler.
 
Binnenkort krijgen we er terug drie Belgen bij, Ibrahim Salou is in april Belg, De Camargo rond augustus en nu is ook Mémé Tchité bezig met een dossier samen te stellen om Belg te worden. Drie extra spitsen die het momenteel heel goed doen in de Jupiler League.
 
Donker geweld
Eerder deden Luis Oliviera, Scifo, Strupar, Vidovic en Weber het hen al voor. Daarnaast heb je enkele donkere spelers die van Afrikaanse afkomst zijn. Met al die beloftevolle Afrikaanse Belgen stelde Het Laatste Nieuws het volgende elftal samen.
 
In doel heb je dan Ma-Kalambay, een beloftevolle doelman die momenteel bij Chelsea speelt, in de verdediging heb je dan de drie beloftevolste verdedigers van België. Kompany is een klasse apart, naast hem staat de technisch sterke Vandenborre die net als de man naast hem, Vandelannoiteb, een grote toekomst voorspeld wordt. Beiden hebben af en toe nog last van wat nonchalance maar kunnen het ver schoppen.
 
Op een viermansmiddenveld krijgen we Mbo Mpenza van Anderlecht, Mudingayi die momenteel het mooie weer maakt bij Lazio, Haroun van Genk en Messoudi van Germinal Beerschot. Voorin krijgen we dan de drie toekomstige Belgen De Camargo die trefzekerheid combineert met Braziliaanse flair. Centraal vinden we met Salou een perfecte targetman en op links dan Tchité, de topschutter van Standard.
 
En dan te zeggen dat we hierbij geen rekening houden met Emile Mpenza. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties