Cuper stapt op bij Mallorca

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Cuper stapt op bij Mallorca
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hector Cuper treedt per direct af als coach van de Spaanse staartploeg Real Mallorca. Deze week schaarde het bestuur van de Balearenclub zich nog volop achter zijn Argentijnse trainer, maar dat volstond niet om hem op Mallorca te houden.

Volgens de Spaanse krant Marca kon Real Mallorca niet anders dan de beslissing van Cuper te accepteren. Bovendien hoeft de club zijn financiële verplichtingen aan de voormalige succescoach van de club niet na te komen want Cuper doet afstand van alle economische aspecten in de rest van zijn contract.

Mallorca is momenteel de hekkensluiter in de Spaanse Primera Division. Het verzamelde nog maar negentien punten. Het aankoopbeleid, het slechte spel en de vertroebelde relatie met het publiek in het Estadio Son Moix zijn de voornamelijkste redenen voor het vertrek van Cuper.

De coach maakte nochtans zijn mooiste tijd als trainer mee bij Mallorca. Hij loodste de club eind de jaren '90 naar de top van de Primera Division. Kers op de taart was het behalen van de finale van de Beker der Bekerwinnaars in het seizoen 1998/1999. Dat was overigens de allerlaatste keer dat er om die Europese trofee werd gestreden. In Villa Park in Birmingham was Lazio Roma toen wel met 2-1 net iets te sterk. Voor Cuper wenkte toen een trainerscarrière in Valencia. Die club loodste hij naar de finale van de Champions League, een finale die hij opnieuw verloor, nu tegen Real Madrid. Daarna trok hij naar Inter Milaan maar dat verhaal werd geen succes. Sinds juli 2004 was de Argentijn weer bij Mallorca aan de slag.

Tomeu Llompart moet nu zien de club in de hoogste Spaanse divisie te houden. Ook hij was al eens trainer bij Mallorca. in het seizoen 2001/2002 stond hij voor dezelfde opdracht als nu. Toen lukte het hem, maar of hij dat huzarenstukje opnieuw kan realiseren, valt af te wachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties