'oude bekende' trainer bij KSV Bornem

Stefan Meskens
| 0 reacties
'oude bekende' trainer bij KSV Bornem
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De opvolger van Stani Gzil is dus uiteindelijk een voor KSV Bornem ‘oude bekende’ geworden, de getogen Antwerpenaar maar in Aalst wonende Glenn Geeraerts (47). Enig opzoekwerk leerde ons dat hij in het seizoen 1986-87 in het Breeven speelde. Glenn stond toen 27 keer aan de aftrap en viel één keer in, en eindigde met een ploeg waarin ook Theo Custers, Nacer Abdellah, Hendrik Spiessens, René Mücher, Frank De Bruyn en ‘zwarte parel’ Lofombo, op de 8ste plaats met 40 punten in 3de nationale B. De op één na hoogste rangschikking die KSV Bornem ooit versierde in Nationale. 

Uw spelerscarrière reikte wel hoger dan KSV Bornem, Glenn.

“Vanaf mijn 19de heb ik inderdaad drie jaar in eerste nationale gespeeld met Berchem Sport. Na een jammerlijk afgesprongen transfer naar KV Mechelen heb ik nog één jaar met Berchem in 2de klasse gespeeld, waarna ik naar Westerlo ben getrokken waar ik zelfs topschutter ben geworden. Vlak voor ik naar Bornem ben gekomen, heb ik ook nog bij Jong Lede gespeeld. Toen ik hier in 1987 ben weggegaan naar Eendracht Aalst, dachten velen dat ik mijn beste tijd had gehad. Maar op mijn 27ste heb ik in Aalst nog een leuke periode meegemaakt, waarin we zelfs vice-kampioen werden in tweede klasse. Ook niet onbelangrijk: ik heb er bovendien mijn vrouw leren kennen. Later speelde ik nog voor derdeklassers Francs Borains en Stade Leuven, en haalde zo’n 15 jaar geleden mijn Heizel-diploma en begon als speler-trainer bij HO Merchtem. Halverwege de jaren ’90 ben ik bij Willebroek nog enkele jaren trainer-manager geweest. Mijn laatste trainerspost op hoger niveau was bij tweedeklasser Deinze, met o.a. Fabio Da Silva”. 

Is 12 wedstrijden niet wat weinig om Bornem nog op het juiste spoor te krijgen?

“Ik heb natuurlijk wel zo mijn ideeën hoe dat moet gebeuren, maar er blijven inderdaad niet zoveel wedstrijden meer over. Je mag ook geen wonderen verwachten in de eerste wedstrijden, ik moet de spelers nog beter leren kennen en zij moeten een andere speelwijze gewoon worden. Bovendien is er tussen de theorie en de praktijk soms ook een wereld van verschil. Ik ben altijd een aanvallend ingestelde speler geweest en ben alleszins van plan om meer aanvallende accenten te leggen. Ik hoop het juiste evenwicht te vinden tussen de twee totaal verschillende speelstijlen van mijn voorgangers, een ideale mix van aanvallen en verdedigen. Ik vind wel dat een speler altijd creatief moet kunnen blijven, de spelvreugde moet aanwezig zijn. Ik ben een trainer die zijn ploeg wil laten voetballen. Het keurslijf mag niet te strak zijn, al moeten de spelers wel weten wat hun taken zijn. We zullen er in de resterende partijen alles aan doen om KSV Bornem in derde nationale proberen te houden. Maar het is duidelijk dat we momenteel niet in een gunstige uitgangspositie staan”.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties