Moeilijke verplaatsingen voor top drie

Moeilijke verplaatsingen voor top drie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat in Derde Klasse B de 21ste speeldag op het programma. Van de top drie, lijkt alleen KVK Tienen voor een relatief makkelijk haalbare opgave te staan, de Vlaams-Brabanders gaan op bezoek bij hekkensluiter Couillet. Koploper Franc Borains staat voor de zware verplaatsing naar Visé, Olympic Charleroi reist af naar het verre Limburg waar het Bocholt partij zal geven.

Koploper Franc Borains staat dus voor een moeilijke opgave, de Walen reizen af naar Visé. De Luikenaars zorgden voor een sterke remonte en leken zich zelfs nog te kunnen mengen in de strijd om de titel. Vorige maand werd er echter zwaar verloren bij toenmalig koploper Tienen. Hierna kwam de ploeg niet meer verder dan vier gelijke spelen, waardoor de titelambities wellicht definitief opgeborgen zijn. Franc Borains verloor vorige maand eveneens van Tienen, maar de reactie mocht er zijn. Sindsdien werd er geen enkel punt meer verloren. Op basis van het opgedane vertrouwen van de laatste weken, moet een overwinning mogelijk zijn voor de leider.

De tweede in de stand KVK Tienen gaat op bezoek bij de laatste in de stand Couillet. De Vlaams-Brabanders verloren de laatste weken een deel van hun pluimen. Na de knappe prestaties tegen Franc Borains en Visé, waarbij de ploeg definitief vertrokken leek naar de titel, volgde er slechts een vier op negen. Tegen UR Namur werd er nog wel heel moeizaam en gevleid met 2-1 gewonnen, maar tegen Kermt-Hasselt en KSK Tongeren werd er al met evenveel moeite slechts één puntje behaald. Met Couillet krijgt Tienen een tegenstander tegenover zich die de punten dringend nodig heeft. Het belooft dus geen makkelijke wedstrijd te worden voor Tienen, een overwinning mag echter, gezien het klasseverschil, geen groot probleem worden.

Olympic Charleroi gaat op bezoek bij Bocholt VV. De Karolingers zijn al een heel seizoen een derde been aan de wagen, de Walen blijven voortdurend op een zestal punten van de koppositie staan, maar de kloof met Franc Borains en Tienen blijft bestaan. Voor Bocholt ziet het er met de week slechter uit, na de opflakkering tegen UR Namur waar met 3-1 tegen gewonnen werd, behaalde de ploeg slechts een één op negen. Hierdoor zijn de Limburgers weggezakt naar de voorlaatste plaats. Het belooft een interessante wedstrijd te worden tussen twee ploegen die vol voor de winst zullen gaan.

De andere wedstrijden zijn:

KSK Tongeren - RCS Verviers
FC Doornik - Montegnée
Kermt-Hasselt - Namur
KESK Leopoldsburg - Kelmis
Walhain CG - Sprimont CS

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties