Dender wint op veld van White Star

ANN DE PLECKER
| 0 reacties
Dender wint op veld van White Star
Foto: © SC

Twee supportersbussen, vele blauw-zwarte auto's, ... Kortom, de Denderploeg speelde zaterdagavond op het veld van WS Woluwe. Leider Dender beleefde geen gemakkelijke avond. De eerste helft was evenwichtig met wisselende kansen aan beide kanten. Een bedrijvige Galeri kreeg drie kansen in de eerste dertig minuten. Ook Axford en Pajot werden gestuit door Begeyn. Aan de overzijde schot Van Geem naast en had Clepkens een schitterende reflex in huis op een kopbal van Munyaneza.

Na rust had de thuisploeg zijn beste pijlen blijkbaar verschoten en was het klasseverschil wel merkbaar. De druk van de bezoekers nam toe. Woluwe kreeg nauwelijks kansen en de Oost-Vlamingen wogen op de defensie. Van Geem mikte nog eens naast maar na een Denders hoekschop was het Persoons die met een laag schot de stand opende. Met nog minder dan 10 minuten te spelen verkeek Clepkens zich op een afstandsschot van De Groote. White Star kreeg na de rust nog één mogelijkheid tot scoren: Pajot schoot van dichtbij over.

Studio Dender vroeg Ricky Begeyn en Roland Vandenbosch naar een reactie ...

Dender-keeper Ricky Begeyn: «We hebben een heel verstandige wedstrijd gespeeld. Woluwe is een sterke ploeg, veel techniek & werklust. Week na week lopen de automatismen beter lopen en achteraan staat het als een huis. We hebben nog een paar moeilijke wedstrijden, we moeten geconcentreerd blijven tot het einde!»

Roland Vandenbosch: «In de eerste helft draaide het niet echt zoals het moet. We hadden schrik, want Woluwe had het ons in de heenronde niet makkelijk gemaakt. Het middenveld naar de hand gezet en met geluk maken wij de 2 doelpunten. Het belangrijkste is dat we 3 punten hebben, de druk ligt nu bij Cappellen...»

Woluwe-trainer Charles Chapelle : «Dender is de enige ploeg in de reeks die klaar is voor tweede nationale. Elke ploeg domineerde één helft. het verschil zat in de afwerking. Dender speelde realistischer en beschikte over een ruime kern. In dergelijke wedstrijden konden we de geschorste Sakanoko goed gebruiken. Ten slotte wil ik nog een pluim geven aan scheidsrechter Efong Nzolo. We hebben hem dit seizoen al enkele keren ontmoet. Nog nooit is er een probleem geweest. Die man is duidelijk klaar voor eerste nationale.»

Door het gelijkspel van Cappellen vergroot leider Dender zijn voorsprong van twee naar vier punten. Cappellen komt wel steviger op de tweede plaats want Sint-Niklaas en Waregem gingen de boot in. Rupel Boom verloor het degradatieduel op Aalst en blijft rode lantaarn. Een zwak Bornem, dat hopeloos faalde in Harelbeke, staat nu alleen voorlaatste.

Opstelling : Ricky Begeyn, Younous Oumouri, Jeroen De Mol, Steven De Petter, Sven Vandeput, Kevin Franck (71' Denis Dessaer), Kevin Van Geem, David Geeroms (56' Frederik D'Hollander), Koen Persoons, Henri Munyaneza, Wouter Degroote (88' Lanvu). Op de bank zat ook nog Joeri Heymans.

Doelpunten : 77' Koen Persoons & 82' Wouter Degroote

Gele kaarten : Jeroen De Mol, Steven De Petter & Koen Persoons

Scheidsrechter : Jerome Efong Nzolo
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties