Staat Club voor een mission impossible?

Thomas Dubois
| 0 reacties
Staat Club voor een mission impossible?
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Donderdagavond staat Club Brugge voor een helse opdracht. Club staat 2-1 achter tegen AS Roma en moet met 0-2 winnen in het Stadio Olimpico om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de Uefa-beker. Een normale voetbalfan zou dan zeggen dat het game over is. Voetbal is echter geen bepaalde logica en in voetbal kan alles. 

We keren even terug naar een week geleden. Roma maakt z’n intrede in het Jan Breydelstadion en wordt weggespeeld door een Club Brugge dat fraai combineert. Club kan echter niet scoren en kort voor rusten slaat het noodlot toe. Een voorzet wordt door Vanaudenaerde in eigen doel gedevieerd. Roma 0-1 voor zonder een kans gekregen te hebben. Club moet even bekomen maar gaat toch voor die gelijkmaker. Die komt er ook, dankzij Portillo. Ondertussen staat Roma al een hele tijd met tien tegen elf en krijgen ze het moeilijk. Maar toch, Maertens geeft dom een hoekschop weg. Roma scoort na die hoekschop, boeken toe voor Club Brugge, dat meer verdiende. Portillo zag in de laatste seconde nog een kopbal tegen de paal belanden.
 
Wellicht krijgen we in Italië hetzelfde spelbeeld. De Italianen zitten volop met hun hoofd bij de Romeinse derby van komend weekend en zal het rustig aan doen. Club Brugge zal naar hartelust kunnen aanvallen en zal vooral moeten oppassen voor de vlijmscherpe counters van Mancini en co. Club heeft natuurlijk niets te verliezen en alles te winnen. Verliest Brugge tegen Roma dan is het de normaalste zaak van de wereld. Speelt Club gelijk of beter nog wint het, dan is dat alleen maar bemoedigend voor het Belgisch voetbal.

Wil Club nog een kans maken, dan zal het veel efficiënter moeten zijn dan dat het de afgelopen weken was. Trainer Jan Ceulemans beseft dat de wedstrijd van Roma veel minder belangrijk is dan de wedstrijd van zondag tegen Standard. Daarom zal Ceulemans enkele spelers laten rusten en enkele invallers de kans geven. Zo zullen Gvozdenovic, Englebert, Yulu Matondo en Clement aan de aftrap komen. Portillo mag rusten. Aanwinst Van Heerden is niet speelgerechtigd voor de Uefa-beker, maar is toch meegereisd om zo mee te kunnen trainen en automatismen op te doen met de ploeg.
 
Totti zal er bij Roma net als in de heenwedstrijd niet bij zijn. Hij brak afgelopen weekend z’n enkel en is twee maanden out. Ook De Rossi en Dacourt zullen er niet bij zijn, zij zijn geschorst. Afgelopen weekend won Roma voor de tiende keer op rij. Slachtoffer van dienst was Empoli. De supporters van Roma liggen niet echt wakker van Club Brugge want het stadion, dat 80.000 man kan herbergen, zal maar gevuld zijn met zo’n 25 à 30.000 supporters. De wedstrijd is live te volgen vanaf 20u45 op VT4, aftrap een kwartier later om 21 uur. De vorige keer dat Club het in Italië opnam tegen Roma werd het 0-1 voor Club, een doelpunt van Lambert, Club kwalificeerde zich toen. De wedstrijd wordt geleid door Claus Bo Larsen. [AN]
 
Club speelt met: Stijnen; De Cock, Maertens, Vandelannoite, Klukowski; Englebert, Clement, Gvozdenovic; Verheyen, Balaban, Yulu Matondo
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties