Leidersduo moet opletten

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Leidersduo moet opletten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de komende speeldag moet het leiderstrio Oudenaarde en VG Oostende op hun tellen letten. Uitwedstrijden naar Sint Eloois-Winkel respectievelijk Gent-Zeehaven wordt voor beide geen sinecure. Onderaan is er het Oost-Vlaamse burenderby SK Lovendegem versus Evergem Center waarbij de thuisploeg zowat zijn laatste troeven voor het behoud moet uitspelen.
 
Winkel Sport zit nog in het zog van die topvijf want slechts drie punten scheiden de West-Vlamingen van die vijfde plek. Oudenaarde, dat inmiddels het contract met trainer Andries verlengde, weet dat een gemotiveerde thuisploeg op hen wacht. De Oost-Vlaamse titelkandidaat kan zich echter geen nederlaag veroorloven.
 
VG Oostende, de tweede titelgegadigde, mag in de Gentse contreien bij Gent-Zeehaven op verwoede tegenstand verwachten. Op eigen veld kan Zeehaven alvast iets meer en bovendien wil trainer Eric Ceulemans zijn ploeg alsnog dicht tegen de topvijf laveren. Die mogelijkheid is nog steeds haalbaar al is winnen tegen de kustploeg hierbij een absolute ,,must’’.
 
Evergem Center dat in de middenmoot laveert kan in het beste geval Lovendegem nog dieper in de put duwen. Voor de bezoekers geldt  slechts één zaak: winnen. Als dit niet gebeurt dan worden de kansen op een barrage tot het minimum herleid.
 
In het West-Vlaamse derby tussen SV Diksmuide en SV Rumbeke kunnen beide opponenten voluit voor de winst gaan. De thuisploeg met het oogmerk zijn vijfde plaats te verstevigen, de ,,bezoekers’’ om zich vaster in de middenmoot te nestelen.
 
Zottegem krijgt met Peruwelz een opponent te bekampen die vooral buitenshuis moeilijk te nemen is. Wanneer nodig wordt het defensieve scherm wat strakker aangespannen. Dat zou straks ook wel het geval kunnen zijn  zodat de blauw-gele thuisploeg zijn beste scorevermogen zal moeten aanwenden om die verhoopte driepunter in de wacht te slepen.
 
Met de komst van WS Lauwe wacht W.I.K. Eine een zware opdracht. Ook de Oost-Vlaamse thuisploeg kan maar niet de goede kadans vinden om die barrageplaats te halen. Slaagt WIK erin om een punt te veroveren tegen hun gasten dan zou dat een mentale opsteker betekenen.
 
Tenslotte is er ook nog Eendracht Aalter dat zich als gastheer presenteert voor URS Centre. Vooralsnog prijkt de Hengouwse topper op een derde plaats zodat een eindronde er nog altijd inzit in het geval dat ofwel Oostende ofwel Oudenaarde kampioen spelen. Anderzijds moet Aalter stilaan gaan beseffen dat de barrage hen nog steeds in het nekvel kan grijpen. Ieder gewonnen punt is voor de rood-witten dus een stapje dichter bij dat veilige gevoel.

Tenslotte kan Oostnieuwkerke, na hun recente winst, bij Gistel voor tweede driepunter op rij zorgen. In dit geval wippen de West-Vlamingen over Aalter en kunnen ze rustiger  gaan ademhalen.
 
 
 
 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties