R. Wezemaal opteert voor titelverlenging

Guillaume Belaey
| 0 reacties
R. Wezemaal opteert voor titelverlenging
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 21ste wedstrijddag staat niet enkel  de strijd om het behoud tevens ook de strijd om de titel in de belangstelling. Enerzijds zijn Dames Zultse VV en Exc. Kaart bezig het pad naar veiliger oorden te plaveien, anderzijds wil landskampioen Rapide Wezemaal de basis verstevigen om straks zichzelf op te volgen.
 
Leider Wezemaal reist naar KVK Tienen dat op een derde plaats prijkt op acht punten van de landskampioenen. In de heenronde kende Rapide nauwelijks problemen om een driepunter te pakken. Feit is als Wezemaal opnieuw wint ze een stevige optie nemen voor een nieuwe landstitel.
 
Oud-Heverlee Leuven krijgt na de recente halve opdoffer bij Zultse een nieuwe kans om het blazoen wat op te schonen. Met vice-leider RSC Anderlecht als tegenstander wordt dit alvast geen sinecure. Als OHL nog een topvijf ambieert dan mogen ze tegen hun Brusselse tegenstander minstens niet verliezen.
 
Omwille van de carnavals-activiteiten speelde VCD. E.Aalst reeds voorbije woensdag zijn wedstrijd tegen Zuid-West-Vlaanderen. Na een gelijkopgaande partij bleef de beginscore op het scorebord. Meteen een mentale stimulans voor OHL om te naderen op die vijfde stek.
 
Sinaai Girls moet in het Walenland bij Stand. Luik zijn koppositie in de betere middenmoot verdedigen. De Wase ploeg voelt immers al geruime tijd de hete adem van K. Vlimmeren en Lentezon Beerse in de nek. Anderzijds is het ook zo dat de Luikse thuisploeg in geval van winst in het vaarwater blijft van die derde plaats waar momenteel Tienen de eigenares van is.
 
Zoals gezegd krijgt Lentezon een unieke kans om die indrukwekkende opmars van de laatste weken te verzilveren door, misschien, die zevende positie in te palmen. Dat wordt alvast geen sinecure met Dames Zultse VV als tegenstander. De groen-gele Oost-Vlaamse vrouwen zullen , op zijn minst, opteren voor een gelijkspel. Kan de Clauw-armada dit verwezenlijken dan wordt de afstand met die 12de plaats in het beste geval weer wat kleiner.
 
In deze optiek bekeken kan hetzelfde worden gezegd van tweede afdalingskandidaat Exc. Kaart dat het ambitieuze Vlimmeren moet te woord staan op eigen veld. Ook Vlimmeren, met evenveel punten als Beerse, wil die 7de plaats bemachtigen. Voor Zultse en Kaart wordt die 21ste wedstrijddag  ofwel een breekpunt ofwel de ommekeer in hun vooropgestelde doel.
 
WS Woluwe daarentegen heeft minder zorgen want met een wedstrijd bij Opex Oostende ligt de zege zo maar voor het grijpen. Het kan alleen maar de veilighedsmarge voor de Brabantse club vegroten want in de komende weken kan alsnog veel veranderen.
 
Ter info: op zaterdag 4 maart 2006 wordt de uitgestelde speeldag van 26 november 2005 (11de speeldag) gespeeld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties