Benfica klopt Porto in topper

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Benfica klopt Porto in topper
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Benfica Lissabon heeft zich terug in de titelstrijd geworpen na een 1-0-overwinning tegen FC Porto. Ondanks de nederlaag blijft het team van Co Adriaanse aan de leiding van het klassement.

Nog nooit was Co Adriaanse er in geslaagd om te winnen van Ronald Koeman, ook in Nederland niet. In de heenwedstrijd was het Nuno Gomes die FC Porto de nek omwrong, nu was een fout van de gelouterde Portugese doelman Vitor Baia fataal.

De wedstrijd tussen beide aartsrivalen was een rommelig en geen van beide ploegen was in staat het spel naar zich toe te halen. Het aantal kansen in de eerste helft was dan ook op één hand te tellen. Toch viel de enige goal van de wedstrijd in die eerste 45 minuten. Baia, intussen tweede keus na de geblesseerde Helton, verkeek zich volledig op een vrije trap van de Fransman Laurent Robert die tot zijn eigen verrassing de bal in doel zag verdwijnen.

Adriaanse zag langs de kant dat zijn ploeg na de treffer de wedstrijd niet in handen kon nemen en naar de gelijkmaker op zoek kon gaan. Ook tactische wissels konden het tij niet keren.

Door de nederlaag van Porto komt Sporting Lissabon tot op twee punten van de leider. Ook Benfica kon de overwinning gebruiken want in de laatste vier wedstrijden gingen de roodwitten maar liefst drie keer de boot in. De zeges tegen Liverpool in de Champions League en tegen de aarstrivaal houden Ronald Koeman in het zadel nadat zijn positie plots erg wankel was geworden. De achterstand van Benfica op Porto is nu nog vijf punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties