KBHZ is aan laatste adem toe

Thomas Dubois
| 0 reacties
KBHZ is aan laatste adem toe
Foto: © SC

Het wordt een zootje in tweede klasse, eerder kon u al lezen dat KBHZ of duidelijker Beringen-Heusden-Zolder volgend jaar sowieso degradeert naar derde klasse omdat het geen licentie heeft voor eerste of tweede. Daarenboven kreeg het nog eens het bezoek van het gerecht. En zaterdagavond zal de spelersgroep voor de laatste keer de groen-witte kleuren van de club verdedigen tegen Geel. Dat schrijft de spelersvakbond Sporta. Het staat zo goed als vast dat de club volgende week in vereffening gaat.
 
Als de club in vereffening gaat? wil dat zeggen dat alle contracten ontbonden worden en alle spelers transfervrij zijn. Mocht de club niet in vereffening gaan? dan mag de speler zelf zijn contract laten ontbinden omdat hij dan als reden niet-betaling van lonen kan inroepen. Vrijdagmorgen klonk het bij Leon Frederix, de voorzitter van de club, dat er nog niks beslist werd rond de financiële toekomst van de club. Degradatie is sowieso onvermijdelijk. Als de club in vereffening gaat dan zal het moeten herbeginnen in vierde provinciale, anders in derde klasse.
 
KBHZ staat momenteel op de vijftiende plaats. Sporta noemt de wedstrijd tegen Geel de wedstrijd van de winterkoopjes. En dit met recht en rede want beide clubs degraderen volgend seizoen. Het is dus aangeraden om een scout te sturen richting Limburg. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties