Bremen gelijk, Schalke profiteert

Philippe Crols

Speeldag 24 had een aantal aangename affiches als trekpleister in de Duitse Bundesliga. Zo was er Bayern - HSV, maar ook Leverkusen - Werder Bremen en Hannover96 - Schalke 04 waren best aantrekkelijke wedstrijden. Schalke profiteerde zaterdag van de uitschuiver van Werder Bremen en nadert zo op de top-3.

Leverkusen - Werder Bremen  1-1

Leverkusen staat momenteel zesde en Bremen tweede. De bezoekers waren dus favoriet en leken die rol ook al snel waar te gaan maken. Al na drie minuten was het al prijs voor de ploeg van trainer Schaaf. Bremen kreeg namelijk een strafschop en die werd door Frings omgezet, 0-1. Een perfect scenario voor de bezoekers, want met een zeer belangrijke Champions League-ontmoeting komende week tegen Juventus was het niet slecht om wat energie te sparen. Puntenverlies mocht daar evenwel niet het gevolg van zijn, maar dat gebeurde toch. Even voor rust legde de Bulgaarde topschutter van de thuisploeg, Berbatov, de 1-1-eindstand vast. In de tweede helft werd er immers niet meer gescoord. Leverkusen blijft zo zesde en telt 1 punt minder dan Stuttgart dat nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. Bremen loopt een punt in op Bayern, maar moet ook wel HSV naast zich dulden.

Hannover96 - Schalke 04  1-2

Seizoensrevelatie Hannover96 lijkt een beetje te begeven de laatste weken. Sinds het puntengewin tegen Bayern haalde Hannover geen punten meer. Vorige week werd er verloren en ook dit weekend werden er geen punten behaald. Schalke 04 profiteerde van de uitschuiver van Bremen, want het won met 1-2. Schalke kwam na twintig minuten op voorsprong. Stofzuiger Poulsen opende de score voor de bezoekers. Tien minuten later verdubbelde de Bosniër Bajramovic de score, 0-2 en de wedstrijd leek beslist. Toch leek Schalke het nog moeilijk te gaan krijgen in de tweede helft. Twintig minuten voor tijd mocht Poulsen immers vroegtijdig gaan douchen en een minuut later scoorde Christiansen de aansluitingstreffer. Daar bleef het wel bij en dus deed Schalke een goede zaak. Het heeft nu tien punten minder dan leider Bayern, maar belangrijker is dat de kloof met Werder en Hamburg nog maar twee punten bedraagt. Hannover is zevende en telt drie punten minder dan Stuttgart, de nummer vijf is dat.