Sonck schiet Gladbach mee naar de winst

Philippe Crols

Omdat Kaiserslautern - Stuttgart dit weekend werd afgelast omwille van de sneeuw werden er maar 8 wedstrijden afgewerkt. Mönchengladbach - Bielefeld en Frankfurt - Wolfsburg waren de laatste wedstrijden van de speeldag. In Gladbach zorgde Wesley Sonck mee voor een overwinning van de groen-witten.

Borussia Mönchengladbach - Bielefeld  2-0

Voor zo'n 40.000 toeschouwers begon Wesley Sonck in de basis aan de partij tegen Bielefeld. Thijs mocht pas een twintigtal minuten voor tijd invallen. Gladbach begon het best aan de partij en kwam na een halfuur spelen ook verdiend op voorsprong. Neuville bediende Jansen en die schoot de bal met zijn zwakkere linker in de winkelhaak. De thuisploeg was duidelijk beter en kreeg in de eerste helft nog enkele kansen, maar het bleef 1-0 aan de rust. Na twintig minuten spelen in de tweede helft verdubbelde onze landgenoot Wesley Sonck de score. Hij was sneller dan de bezoekende verdediging op de bal en schoot de 2-0 binnen. Meteen ook de eindstand. Sonck kreeg een kwartier voor tijd ook nog een applausvervanging. Gladbach doet een goede zaak, want is nu gedeeld vijfde. Bielefeld is elfde.

Frankfurt - Wolfsburg  1-1

Frankfurt - Wolfsburg was een duel in de middenmoot van het klassement. Ongeveer 26.000 toeschouwers zagen Peter van der Heyden in de basis beginnen en de wedstrijd ook uitspelen. Beide ploege hielden elkaar in evenwicht, want het werd 1-1. Alle twee de doelpunten vielen vlak na rust. Mike Hanke bracht de bezoekers met een schitterende vrijschop op een 0-1-voorsprong. Meer dan een punt leverde zijn doelpunt echter niet op, want Amanatidis maakte vrijwel onmiddellijk gelijk. Toch pakte Wolfsburg nog bijna de drie punten mee, maar de scheidsrechter keurde een doelpunt van Klimowicz af wegens buitenspel. Het bleef dus 1-1. Beide ploegen schieten daarmee weinig of niets op in de klassering. Alle twee hebben ze nu 26 punten en staan daarmee op een gedeelde twaalfde plaats.