Zeman nieuwe coach Brescia

Zeman nieuwe coach Brescia
Foto: © SC

Verrassende ontwikkelingen bij Brescia Calcio op zondagvoormiddag. De ploeg uit de Serie B heeft immers haar coach Rolando Maran de laan uitgestuurd en vervangen door Zdenek Zeman.

Het is verrassend omdat Maran aan een goede reeks bezig was. De 3-0 overwinning tegen Pescara van zaterdagnamiddag was de derde zege tijdens de laatste vier wedstrijden. De ploeg staat in de Italiaanse tweede klasse op een vijfde plaats. Dat is een plaats die recht geeft om via play-offs promotie naar de Serie A af te dwingen.

Het is al langer geweten dat voorzitter Gino Corioni een boontje heeft voor Zdenek Zeman. Blijkbaar moet hij nu Zeman overtuigd hebben van zijn plannen en kon hij niet langer wachten om de coach, die beroemd is omwille van zijn 4-3-3 systeem, de leiding in handen te geven. Zeman had geen andere club nadat zijn contract bij Lecce vorig seizoen niet werd verlengd. Toch had hij Lecce naar een mooie elfde plaats geleid en zorgde hij voor een clubrecord. De 66 doelpunten die de ploeg vorig seizoen scoorde in de Serie A waren immers een unicum in de geschiedenis van de club.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties