Lentezon Beerse - Sinaai Girls 0-3

Guillaume Belaey

Voorwoord : Voetbal is simpel, als je niet scoort kan je niet winnen.

Eerste helft: Iets nadrukkelijkere thuisploeg in de beginfase, maar nadat al enkele kansen en kansjes niet benut werden en ook een indirecte vrije trap binnen de zestien voor de thuisploeg niet een doelpunt maar een onwaarschijnlijke flipperkastscène opleverde, achtte de bezoekers het tijd om zelf wat initiatief te nemen. Enkele schoten die Veerle Willekens nooit echt in gevaar brachten leverde dat op. Enkele minuten voor rusten toch een doelpunt, al stond Peggy Audenaert meters buitenspel toen ze de bal rustig in doel kon leggen. Vanuit voorafgaand positiebuitenspel duidelijk profiteren en scoren, het blijft toch voor rare scènes en hevige discussies in kantines zorgen en ook voor de scheidsrechters is het niet echt helemaal duidelijk, zo is weer gebleken.

Tweede helft: Het eerste kwartier domineerde de thuisploeg en enkel dankzij het slecht afwerken ,de bal ging telkens net langs de verkeerde kant van de paal buiten, konden de bezoekers de netten schoon houden. Toen ook een alleen naar doel  oprukkende Tinne Vanhuele de bal te makkelijk in de armen van Ellen van Trier trapte, werd het duidelijk voor de bezoekers en toeschouwers dat het toch Sinaais’ wedstrijd ging worden. Bij de eerste echte aanval van de bezoekers, een schoolvoorbeeld van een perfect uitgevoerde counter trouwens, was het wel raak via opnieuw Peggy Audenaert die als een duiveltje uit een doosje aan de eerste paal mooi binnen tikte. Een mentale uppercut voor de thuisploeg die blijkbaar de benen afsneed, want enkele minuten daarna mocht Lieselot De Bruyn vanuit de tweede lijn te makkelijk op doel trappen en zo Veerle Willekens verrassen. Wedstrijd gespeeld.

Doelpunten: 39’ en 66’ Peggy Audenaert (0-1 en 0-2); 69’ Lieselot De Bruyn (0-3)