Analyse Meldert is ploeg van het moment

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Meldert is ploeg van het moment
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Verbroedering Meldert blijft als een sneltrein door de competitie razen. Dit keer was Wilrijk het slachtoffer. In de titelstrijd lieten Ukkel en Berchem kostbare punten liggen. 

Van de wisselvalligheid waarmee Meldert kampte tijdens de heenronde is weinig meer te merken. Verbroedering raast dezer dagen als een pletwals door de competitie.  Meldert is helemaal op kruissnelheid gekomen en liet ook Wilrijk geen schijn van kans. Aan de rust was de wedstrijd al helemaal gespeeld. Meldert duikt nu de top-vier in en kan volgens velen nog een gevaarlijke titelkandidaat worden. Voor Wilrijk ziet het er veel minder goed uit. De Antwerpse club bevindt zich nog steeds op de voorlaatste plaats en telt vier punten achterstand op zijn voornaamste concurrenten. Wilrijk verloor voor de vijfde keer op rij en wist na de winterstop nog niet te winnen.

Londerzeel is nu ook virtueel weer leider. Londerzeel heeft immers al een match meer gespeeld dan de meeste ploegen in de reeks, maar slaagde er dit weekend wel in zijn voorsprong te vergroten. Topscoorder Hilaerts kende een superdag en zette in zijn ééntje Lebeke-Aalst op zij. Voor Lebeke-Aalst wordt het knokken tot het einde om degradatie te vermijden.

RC Lebbeke zit overduidelijk in de winning mood. Ook Rode-Verrewinkel kon daar niets aan veranderen. Afgezien van een strafschopdoelpunt van Rimbold kon Rode weinig weerstand bieden. Lebbeke zet een belangrijke stap richting behoud. Het is nog verre van zeker van de redding, maar de middenmoot komt toch aardig dichtbij. Voor Rode-Verrewinkel liggen de kaarten helemaal anders. Zoals de situatie nu is, is Rode binnen een viertal matchen zeker van degradatie.

In Kampenhout-Opwijk scoorden de bezoekers in het begin van de tweede helft en de thuisploeg maakte op het einde van de tweede helft gelijk. Met dit punt schiet Kampenhout uiteraard niet veel op, de ploeg bevindt zich nog altijd in degradatiezorgen. Opwijk moet door dit gelijkspel Meldert laten gaan en loopt een plaats in de top vijf mis.

Kontich is al lang zeker van zijn plek in de eindronde en kan dus in principe zonder druk voetballen. Dat lijkt het spel niet ten goede te komen, want Kontich is niet aan zijn beste reeks bezig. Het is duidelijk dat de club de beste periode al achter de rug heeft en dus wordt het nog opletten geblazen om niet in de problemen te geraken. Kontich behaalde slechts drie punten in zijn laatste zes wedstrijden. SV Temse kon profiteren om zich naar veiligere oorden te begeven.

Grimbergen was vastbesloten te winnen van Opstal, maar leed een pijnlijke nederlaag. Grimbergen had het geluk niet aan zijn zijde en de counters van Opstal waren beslissend. Door deze nederlaag komt Grimbergen stilaan in degradatiezorgen. Met de wedstrijden tegen Schoten en Kampenhout kondigen zich nu twee zespuntenmatchen aan. Eendracht Opstal doet dankzij de treffers van Goundafi nog steeds goed mee in de top van de rangschikking en lijkt ook zijn zegje te gaan doen in het titeldebat.

In de wedstrijd tussen Schoten en Ukkel wisten beide ploegen een strafschop om te zetten. Het doelpunt van Goetelen in de tweede helft bleek dus bepalend. Schoten behoudt door deze stuntzege zijn plaats in de middenmoot. Ukkel doet een slechte zaak en ziet Opstal langszij komen. De achterstand van Ukkel op Londerzeel bedraagt nu vier punten, weliswaar met een match minder gespeeld.

Berchem lijkt stilaan de aansluiting met de top te verliezen. Het leed op eigen veld duur puntenverlies tegen Dilbeek, dat nog vecht voor het behoud. Een strafschopdoelpunt van aanwinst Cordier schonk Dilbeek een puntje. Berchem valt uit de top vier en lijkt alleen nog kampioen te kunnen worden als het straks in de onderlinge duels de maat kan nemen van de andere topploegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties