Roma weet nog wat verliezen is

Dirk Pieters

Het Engelse Middlesbrough heeft op eigen veld AS Roma, dat Club Brugge in de vorige ronde had uitgeschakeld, verslagen met 1-0. Daarmee doet de thuisploeg een goede stap richting de kwartfinales van de Uefa-beker. Yakabu zorgde vanop de stip voor het enige doelpunt van de avond.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Middlesbrough. De thuisploeg kreeg na 12 minuten een strafschop. Jimmy Floyd Hasselbaink werd onderuit gehaald door Roma-keeper Curci en kreeg een penalty. Yakubu Ayegbeni liet de unieke kans niet liggen. De wedstrijd bleef aangenaam om volgen, maar Middlesbrough-doelman Schwarzer en Roma-sluitpost Curci stonden voortreffelijk te keepen. Amantino Mancini kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar de 1-0 bleef op het bord staan.

Ook de tweede helft was aantrekkelijk om volgen. Roma had weliswaar meer veldoverwicht, maar scoren wou maar niet lukken. Ook Middlesbrough-verdediger Gareth Southgate was aan een ijzersterke wedstrijd bezig. In de slotfase scoorde de thuisploeg bijna een tweede doelpunt, maar Mendieta schoot een bal van Viduka over het doel.

Op 16 maart zal de ploeg van Roma-coach Luciano Spalletti in eigen huis de achterstand moeten ombuigen tot een winstpartij om nog kans te maken op de kwartfinales van het Uefa-bekertoernooi. Roma weet na de wedstrijd tegen Middlesbrough nog eens wat verliezen is. [AN]