Analyse Wezemaal bijna kampioen, Zultse blijft hopen

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Wezemaal bijna kampioen, Zultse blijft hopen
Foto: © SC

Na de voorbije 23ste speeldag werd het duidelijk dat enerzijds de titelstrijd zo goed als voorbij is, anderzijds dat Kaart en Zultse genoodzaakt zijn tot de limiet te strijden om uit te maken wie naar de barrage moet. Door het puntenverlies van Anderlecht en de winst van Wezemaal hebben de  landskampioenen nu, met nog drie wedstrijden voor de boeg, een derde titel op rij zo goed als op zak. Dames Zultse blijft hopen en kan zich nu opladen/opmaken voor het beslissende duel zaterdag a.s. bij mede-barragekandidaat Exc. Kaart.
 
Niemand van de kenners gaf eigenlijk Dames Zultse VV een kans om punten te pakken in het thuisduel tegen KVK Tienen. De suikerploeg had ondermeer een derde plaats te verdedigen en was dan ook torenhoog favoriet. Bovendien  had Zultse dit seizoen op eigen veld nog geen driepunter kunnen bemachtigen. In de eerste helft solliciteerde de Oost-Vlaamse ploeg nadrukkelijk naar de openingstreffer. Die kwam er eigenlijk vrij snel via Laurence Marchal en na een poging op de Tienense deklat scoorde Martine De Witte de verdubbeling.
 
Ondanks Tienen in de tweede helft de thuisploeg in eigen kamp terugdrong weigerde de ref een strafschop voor de bezoeksters. Het was slechts in de slotminuten dat Sindy Put milderde. In de allerlaatse minuut hield een attente thuisdoelvrouw Libbrecht Tienen van de gelijkmaker.
 
Vice-kampioen  RSC Anderlecht kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Lentezon Beerse. Een Brusselse gelijkmaker die er slechts kwam in blessuretijd. De thuisploeg had veel balbezit maar de creativiteit was ondermaats zodat Beerse zelden onder druk kwam te staan. Het was slechts in de tweede periode dat het verschil op het bord kwam via een fors aandringen van de bezoeksters. Daar maakte Tinne Vanhuele gebruik van om Lentezon op voorsprong te tillen. Bij Anderlecht moest de ingevallen Nadia Dermul het inspiratieloze Brusselse voetbal aanwakkeren. Dat lukte blijkbaar niet al te best alhoewel Sarina Heirbaut, diep in blessuretijd Anderlecht alsnog met de gelijkmaker van een vernedering redde.
 
Sinaai Girls werd met die puntendeling tegen Oud-Heverlee Leuven maar karig beloond voor een meer dan degelijke wedstrijd. Aanvankelijk dreigde OHL vrij vroeg met de openingstreffer via Ils Goris. Na rust speelde de Wase ploeg op het minder modderige gedeelte. Dat werd uiteindelijk een voordeel want in de slotfase kon Degenaers gelijkstellen. In de slotminuten moest Elke Marnef nog een Wase poging van de doellijn vegen.
 
Zuid-West Vlaanderen liet tegen Stand. Luik een unieke kans liggen om die derde plaats in te palmen. De Waalse vrouwen gaven Zuid-West echter serieus lik op stuk. Het werd omzeggens een vernederende nederlaag. Niets liet trouwens dergelijke zware nederlaag vermoeden. Aanvankelijk verknoeide Luikse spits Cecile Carnol een kans hoewel ze daar halfweg eerste helft wel in lukte. De thuisploeg leek hierbij aangeslagen en dat benadrukte sluipschutter Isabelle Ebhodaghe met twee doelpunten. Na de hervatting zou een ongrijpbare Ebhodaghe Zuid-West met een vierde treffer definitief afmaken.
 
In de twee volgende wedstrijden hadden K. Vlimmeren Sp en landskampioen R. Wezemaal niet de minste problemen met SK OG Oostende en Exc. Kaart.
 
Vlimmeren scoorde zeven doelpunten via Stephanie Cooymans (2), Sanne Roovers (3), Elke Somers en Nathalie Stessens.
 
Wezemaal daarentegen scoorde liefst 13 keer tegen een onmachtig Kaart dat allicht met de gedachten al bij die belangrijke wedstrijd van volgende week tegen Zultse in het hoofd zat. Femke Maes (3), Karen Meeus (2), Kristel Verelst (2), Hanne Van de Goor (2) waren zowat de topschutters in deze éénrichtingsmatch.
 
In het duel bij WS Woluwe speelde VCD E. Aalst zijn rol van underdog knap uit. Na een gelijkopgaande wedstrijd konden de Ajuinen uiteindelijk met het kleinste verschil winnen en hun 10de plaats verstevigen tenoverstaan van hun Brabantse rivaal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties