Analyse Koploper verliest dure punten

J. S.
Koploper verliest dure punten

In Derde Klasse B stond afgelopen weekend de 23ste speeldag op het programma. De meest in het oog springende wedstrijd was de Waalse topper tussen koploper Franc Borains en de derde in de stand Olympic Charleroi. De leider bevestigde zijn mindere vorm van de laatste weken, door met 0-2 onderuit te gaan. KVK Tienen profiteerde van het verlies, de Vlaams-Brabanders wonnen wel en komen terug tot één punt en hebben bovendien nog een wedstrijd te goed.

Franc Borains was niet opgewassen tegen het goed voetballende Olympic Charleroi, de koploper keek bij rust al tegen een 0-1 achterstand aan. Niangbo zorgde voor het bezoekende doelpunt. Deze kon het niet meer goedmaken. Olympic maakte er via Pedini zelfs nog 0-2 van.

In Limburg stond de derby tussen KSK Tongeren en Kermt-Hasselt op het programma. De Hasselaren haalden vorige week zwaar uit door met 5-0 te winnen van Visé, dit zat er zaterdagavond niet in. Hasselt kwam via Mellemans nog wel op voorsprong, maar tien minuten voor tijd stelde Rouvrois alsnog een punt veilig voor Tongeren. Al bij al een billijke puntendeling in een duel waarin beide ploegen niet voor elkaar moesten onderdoen.

Voor KESK Leopoldsburg begint het er stilaan beroerd uit te zien, de Limburgers verloren in eigen stadion tegen rechtstreekse concurrent voor de degradatie Sprimont, en komen hierdoor op een gedeelde voorlaatste plaats te staan. Calli zorgde na een halfuur spelen voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bocholt VV blijft in de gevarenzone staan, de Limburgers speelden met 1-1 gelijk tegen Montegnée. Thijs bracht de thuisploeg na een uur spelen op voorsprong, maar tien minuten voor tijd bracht Basiakos de bezoekers opnieuw op gelijke hoogte. Met dit resultaat schieten beide ploegen niet veel op, beiden staan op, of net boven, een degradatieplaats.