Inter onderuit

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Inter onderuit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Inter deed een hele slechte zaak in de strijd om het rechtstreekse ticket voor de Champions League. Op de 31e speeldag gingen de Nerazzurri verliezen in het Stadio Tardini van Parma. Als buur AC Milan vanavond wint, loopt de achterstand van Inter op AC op tot 5 punten.

De Nerazzurri waren gewaarschuwd: de Parmezanen zaten in een goeie periode. In enkele weken tijd waren ze naar de veilige middenmoot opgeklommen. Toch namen de bezoekers de wedstrijd meteen in handen. Vooral Stankovic toonde zich enkele malen gevaarlijk voor de kooi van Bucci. Bij de Gialloblu zaaide vooral Marchionni ongerustheid op splijtende tegenaanvallen.

In de 39e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong: een voorzet van Corradi werd volledig verkeerd ingeschat door Wome en Simplicio kon van de blunder profiteren:1-0 (foto). Bij de actie ontsnapte de al geel geboekte Materazzi aan rood na een gemene tackle op Marchionni.

Na de pauze moest Inter nog dwingender op zoek naar een doelpunt. Dat leidde tot een karrenvracht aan hoekschoppen maar de daaropvolgende counters van de thuisploeg waren veel gevaarlijker. Toldo moest enkele keren gepast tussenkomen. De blauwzwarte aanvallers, Adriano, Recoba en Martins, zaten stevig in de greep van de thuisverdedigers. Ook de ingevallen Cruz kon de bakens niet verzetten. Bovendien stond doelman Bucci ook nog in de weg op pogingen van Cruz en Cambiasso.

De nederlaag komt heel ongelegen voor de Nerazzurri: Milan kan uitlopen en Fiorentina en Roma kunnen gevaarlijk dichtbij sluipen. Parma klimt dankzij de driepunter naar de 10e plaats.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties