Mutti buiten bij Messina

Mutti buiten bij Messina
Foto: © SC

Wat gisteren al officieus door de voorzitter van Messina, Pietro Franza, werd aangekondigd, is nu ook officieel. Bortolo Mutti werd maandagochtend door het bestuur van de Siciliaanse ploeg aan de deur gezet.

Messina speelde zondagnamiddag 1-1 gelijk tegen Udinese en blijft zo op een degradatieplaats staan. Het ontslag is toch verwonderlijk aangezien Franza enkele weken geleden aankondigde dat Mutti zou blijven ook als de ploeg degradeerde. Blijkbaar kon hij echter niet onderuit aan het protest die de supporters ten toon spreidde.

Die supporters zullen Mutti echter toch dankbaar blijven. Twee seizoenen geleden loodste hij de ploeg voor het eerst in 40 jaar tijd naar de Serie A. Vorig seizoen belandde de ploeg zelfs op een onverhoopte zevende plaats. Van zijn 108 wedstrijden bij Messina wist Mutti er 38 te winnen, eindigden er 37 op een gelijkspel en werden er 33 verloren.

Algemeen wordt verwacht dat Giampiero Ventura nog vandaag wordt aangesteld als opvolger. Die moet echter eerst nog een akkoord bereiken met Napoli. Daar werd hij vorig seizoen ontslagen, maar ligt hij nog steeds onder contract zodat men maandelijks zijn loon uitbetaalt en geen opzegingsvergoeding moest betalen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties