Analyse Real Madrid klaar voor de clash

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Real Madrid klaar voor de clash
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Madrid lijkt helemaal klaar voor het duel tegen FC Barcelona van volgende week.  De Koninklijke behaalde een overtuigende zege tegen Deportivo La Coruña.  FC Barcelona kwam zonder een aantal sterkhouders niet verder dan een scoreloos gelijkspel op het veld van hekkensluiter Málaga.  In de strijd om Europees voetbal deden Celta en Sevilla de beste zaak door thuis te winnen van respectievelijk Real Mallorca en Valencia.  De degradatiestrijd blijft uiterst boeiend om te volgen.  Dit weekend waren Real Betis en Athletic Bilbao de grote winnaars.
 
Leider Barcelona reisde naar het verre Málaga met een sterk vertimmerde defensie en zonder Ronaldinho.  De komende confrontaties tegen Benfica en Real Madrid speelden dan ook al in het achterhoofd van coach Rijkaard en zijn spelers.  Ondanks de vele afwezigen was Barcelona duidelijk de betere ploeg en creëerde het heel wat goede kansen.  Telkens stond doelman Arnau echter in de weg.  Het was dan ook aan hem te danken dat Málaga een onverwacht punt uit de brand sleepte.  De Andalusiërs schieten daar echter bijzonder weinig mee op en blijven troosteloos laatste. 
 
Real Madrid kreeg met Deportivo een ploeg met een stevige uitreputatie op bezoek.  De Koninklijke had zelf wel wat recht te zetten na het teleurstellend gelijkspel van vorig weekend tegen Real Betis.  Onder impuls van uitblinkers Ronaldo en Beckham schotelde Real zijn supporters een schitterende wedstrijd voor.  Met twee goals in elke helft verpletterde het team van Lopez Caro Deportivo met zware 4-0 cijfers.  Dankzij deze overtuigende zege neemt Real de tweede plaats opnieuw over van Osasuna. 
 
Valencia lijkt de goede vorm helemaal kwijt, en slaagt er vooral niet meer in de weg naar de netten te vinden.  Op het veld van Sevilla speelde het een zwakke partij, maar leek Valencia toch nog met een punt naar huis te mogen.  Yordi bezorgde zijn team in blessuretijd toch nog de verdiende overwinning.  Eerder had de middenvelder al een penalty gemist, al de derde gemiste 11-meter voor Sevilla deze week.  Dankzij deze zege sluipen de Andalusiërs wel steeds dichter bij de Champions League-plaatsen.  Ze naderen nu al tot twee punten van Valencia, dat vierde is.  
 
Osasuna profiteerde de voorbije speeldagen optimaal van het puntenverlies van concurrenten Real Madrid en Valencia om zich de tweede plek opnieuw toe te eigenen.  Tegen Athletic kon het de goede lijn echter niet doortrekken.  De ploeg uit Bilbao speelde een van zijn betere partijen van het seizoen en haalde het oververdiend van een tegenvallend Osasuna.  Athletic doet dankzij deze zege een uitstekende zaak in de degradatiestrijd.  Het klimt op naar een gedeelde twaalfde plek, met vijf punten voorsprong op de 18e stek.  
 
Celta de Vigo blijft een wisselvallige terugronde afwerken.  De Galiciërs brachten Real Mallorca zijn eerste nederlaag sinds de trainerswissel toe en houden zo hun kansen op Europees voetbal gaaf.  Celta behaalde een eenvoudige 2-0 zege dankzij twee treffers in het eerste kwart van de wedstrijd.  
 
Villarreal blijft het ondanks de terugkeer van Riquelme moeilijk hebben om in de vaderlandse competitie zijn beste niveau te vinden.  Op eigen veld ging El Submarino Amarillo verrassend onderuit tegen Real Betis.  De Andalusiërs hadden na amper 22 minuten al een 0-2 voorsprong bijeengevoetbald dankzij twee goals van Robert.  Na de aansluitingstreffer van Villarreal werd het nog even spannend in de slotfase, maar Betis hield met enige hulp van de man in het zwart de drie punten vast.  De ploeg uit Sevilla krikt zo niet alleen zijn uitreputatie wat op, maar doet vooral een uitstekende zaak in de degradatiestrijd.  Het klimpt op naar een gedeelde 12e plaats.  Voor Villarreal lijkt een nieuwe deelname aan de Champions League heel veraf.  
 
Atlético Madrid leek helemaal op weg naar een Europees ticket, maar verloor alweer belangrijke punten op het veld van Cádiz.  De hoofdstedelingen namen met de openingstreffer van Kezman nochtans een optie op de overwinning.  Een penaltydoelpunt van Lobos in de tweede helft zorgde echter voor de 1-1 eindstand.  Cádiz komt niet weg van de degradatieplaatsen, terwijl Atlético alweer een kans mist om te profiteren van het puntenverlies van de concurrentie.
 
Getafe was na een wisselvallige reeks teruggezakt naar de tweede kolom en voelde stilaan de hete adem van de degradatieconcurrenten in zijn nek.  Met een 2-1 overwinning tegen Real Sociedad bereikte de derde club uit Madrid echter de kloof van de 40 punten.  De redding lijkt op die manier zo goed als binnen voor Getafe, dat opnieuw naar boven kan gaan kijken.  Voor Real Sociedad wordt het nog een lange eindspurt.  De Basken zijn immers opnieuw op een degradatieplaats terechtgekomen. 
 
De twee overige matchen van deze 30e speeldag eindigden op een scoreloos gelijkspel.  Real Zaragoza mag Europees voetbal stilaan vergeten na een puntendeling op het veld van Racing Santander.  Onderaan het klassement missen Espanyol en Alavés een goede kans om wat afstand te nemen van de degradatiezone.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties