Oude bekenden scoren in Ligue 1

Philippe Crols

Voetbalkrant.com geeft u in dit verslag het verhaal van wat er op zaterdag in de Ligue 1 gebeurde. Veel speciaals valt er echter niet te vertellen. De meeste ploegen die als favoriet aan de partij begonnen maakten die rol ook waar. Ook vonden er gisteren een paar oude bekenden de weg naar doel. Moumouni Dagano en Peter Odemwingie scoorden op zaterdag.

In de vooravond stonden al twee wedstrijden geprogrammeerd. Lille kreeg Auxerre over de vloer. Beide ploegen staan in de stand op twee punten van mekaar en hielden mekaar zaterdag ook netjes in evenwicht. Peter Odemwingie (ex-La Louvière) zette de thuisploeg op voorsprong, maar Luyindula maakte er op schitterende wijze na een halfuur spelen 1-1 van. Onze landgenoot en invaller Kevin Mirallas kreeg nog enkele goede kansen, maar scoren deed hij niet. Het bleef 1-1. Troyes leek kampioen Lyon lange tijd op een scoreloos gelijkspel te kunnen gaan houden, maar in het slotkwartier brak de veer. De Portugees Tiago maakte het enige doelpunt. Lyon heeft nu al 12 punten meer dan eerste achtervolger Bordeaux dat zondag nog naar Parijs moet voor het treffen met PSG.

De nummer vier uit Frankrijk, Lens, won ook. Op het halfuur zette Frau een strafschop om in en tegen Metz. De voorlaatste in de stand herstelde zich daar niet meer van. Ook niet toen de bezoekers het laatste halfuur met z'n tienen verder moesten na de rode kaart van Assou Ekotto. Marseille deed ook een goede zaak. Het won bij middenmoter Nantes en wordt samen met Lens en Auxerre vierde. Niang maakte de 0-1 en de 1-3. Nadat Maoulida er 0-2 van had gemaakt leek Oliech er nog de spanning in te brengen door de 1-2 te scoren, maar Niang dacht daar dus ander over.

In Nice-Strasbourg vielen alle doelpunten in helft twee. Jarjat en Bagayoko zorgde op het uur met twee doelpunten binnen de minuut voor een dubbele voorsprong. Johanssen scoorde een kwartier voor tijd nog tegen, maar de bezoekers kaapten geen punt mee uit Nice. Traore nam in blessuretijd alle twijfels weg. Voor Ajaccio lijkt stilletjes aan het doek te gaan vallen. De Corsicanen gingen in Sochaux met 3-1 de boot in. N'Daw en ex-Genkenaar Dagano zorgden voor de 2-0 na een halfuur. Carlos bracht op het uur de spanning terug in de wedstrijd, maar in de slotfase scoorde Weldon de 3-1. St Etienne en Monaco verdeelden de puntjes dan weer netjes onder mekaar. Chevanton bracht de bezoekers in de tweede helft op voorsprong, maar Gomis zorgde voor de puntendeling.