Roda heeft revanche beet

Jimmy Wouters

Roda JC heeft zijn revanche voor de schlemielige bekeruitschakeling beet. De Limburgers versloegen namelijk op eigen veld Ajax Amsterdam met 2-1.

Roda begon het beste aan de wedstrijd, maar het was Ajax dat het eerst tot scoren kwam. De eerste echte kans na zo'n 18 minuten resulteerde in de openingstreffer. Uit een voorzet van Rosales kon Huntelaar volledig vrij inkoppen. Roda nam vervolgens het initiatief over en kwam dan tien minuten later verdiend langszij, al had de ploeg wel de hulp van Lindenbergh nodig. Met een ongelukkige actie duwde hij het leer voorbij zijn eigen doelman. De wedstrijd hing vervolgens in evenwicht, maar de beste kans was nog voor Huntelaar, zijn kopbal strandde op de lat.

De tweede periode was van een erg rommelig niveau. Roda voerde de druk op en Ajax geraakte nog amper over de eigen helft. Roda verzuimde onder meer via Cissé om op voorsprong te komen, waardoor Ajax kon gaan dromen van de overwinning. In de 78ste minuut was de Amsterdamse veer dan gebroken nadat Juanfran wegens natrappen het veld moest verlaten.

Ondanks de man-meer-situatie kon Roda nog steeds niet op voorsprong komen. In de allerlaatste minuut kregen de Limburgers alsnog loon na werken nadat Sonko een sterke actie wist af te ronden. [AN]