Brøndby opnieuw onderuit

viki meeuwis

Afgelopen zaterdag en zondag stond de 25e speeldag in de Deense competitie op het programma. De wedstrijden waar naar uitgekeken werd waren die tussen Viborg dat tussen de derde en vierde plaats zweeft en de landskampioen Brøndby. Deze laatste kent de laatste weken nogal wisselvallige en teleurstellende resultaten. Ook interessant was wat in Denemarken de match van de laatste kans werd genoemd; degradatiekandidaat AGF speelde tegen FC Kopenhagen, de nummer twee. Bij verlies mocht AGF zich voorbereiden op een seizoen in de Deense tweede klasse.

Viborg – Brøndby: 2-0

Beide ploegen begonnen goed georganiseerd aan de wedstrijd waardoor geen van beide veel kansen weggaven. Na twintig minuten zag Brøndby aanvoerder Per Nielsen geblesseerd uitvallen na een luchtduel met Mota.

Na een tamme eerste helft kwamer er na de pauze meer mogelijkheden. Elmander met een kansje in de 54e minuut en twee halve voor Viborg. Na 62 minuten kon Mota de bal bemachtigen en mooi over Karim Zaza in het doel van Brøndby werken. Amper twee minuten later moest keeper Zaza een goede kopbal  van Thomas Frandsen uit zijn doel weren maar slaagde daar niet in en zo wist de nummer drie wederom te winnen en verliest de landskampioen nog maar eens.

Jylland is een streek die Brøndby duidelijk niet ligt: van de vijf wedstrijden die ze tot nu toe verloren waren er twee tegen Viborg en een tegen Silkeborg.
Brøndby staat nu op twee punten van stadsrivaal FC Kopenhagen, dat nog een wedstrijd te goed heeft.

AGF – FC Kopenhagen: 0-4

FC Kopenhagen maakte zaterdag brandhout van het in degradatiegevaar verkerende AGF in Ã…rhus. Pech voor AGF waar deze kans als de laatste strohalm gezien werd om in eerste klasse te kunnen blijven. De thuisploeg slaagde er echter niet in om zoals eerder in het seizoen een gelijkspel te kunnen afdwingen.
De eerste helft wist AGF nog zonder een tegendoelpunt door te komen maar amper twee minuten na de pauze liep het verkeerd. Een hoge ingooi op de eigen helft werd slecht weggespeeld en Marcus Allbäck kon van dichtbij de bal voorbij een kansloze keeper Steffen Rasmussen plaatsen. AGF moest al een flink deel van de vaste kern missen wegens blessures en dat werd enkel erger toen Cheik Sarr en David Dayyani ook nog geblesseerd uitvielen.

De neerwaartse spiraal was ingezet en werd compleet toen Thomas Hansen een pass van Michael Silberbauer in eigen doel werkte. Hierna was de fut er helemaal uit bij AGF dat niet langer in hun eigen kansen geloofde. Attiba Hutchinson scoorde de 3-0 en Allbäck legde de eindscore vast vlak voor tijd; 4-0.
Het mirakel waarop AGF had gehoopt bleef uit en de ploeg mag zich stillaan op tweede klasse voetbal gaan instellen.

AaB – FC Nordsjælland: 2-4

FC Nordsjælland had ondanks de blessuregolf, waarbij het vaste waarden Tommy Olsen, Danny Olsen en Thomas Kristensen moest missen, weinig moeite om de drie punten van de thuisploeg AaB af te snoepen. Nochtans kreeg AaB veel hulp van scheidsrechter René Christensen die hun tot tweemaal toe een strafschop toekende waar ze geen recht op hadden. Die twee strafschappen, een in de eerste helft en de andere na de pauze werden beide door Rasmus Würtz binnengetrapt. Erger was het voor de keeper van AaB, Jimmy Nielsen, die moest liefst vier doelpunten incasseren. Op het half uur via Jukka Santala en eentje vlak voor het einde van de tweede helft door Roi Jacobsen. Een kwartier voor het einde van de match legden Michael Ribbers en Heath Pearce de eindstand vast. AaB kon daarmee inpakken en toen ze het stadion verlieten kregen ze van het thuispubliek nog een fluitconcert na.

OB – Sønderjysk€: 3-0

Junior wist met drie doelpunten OB de overwinning te bezorgen. Daarmee komt OB op een gedeelde derde plaats te staan (met Viborg) terwijl SønderjyskE nu de laatste plaats bezet met amper 16 punten.

Esbjerg – Silkeborg: 2-0

Fredrik Berglund zorgde voor de twee doelpunten en dus de overwinning voor Esbjerg. Voor deze wedstrijd had Berglund al vier goals uit vijf wedstrijden tegen Silkeborg en daar mag hij nu nog twee extra bijvoegen.

FC Midtjylland – AC Horsens: 0-0

Bij deze wedstrijd in Herning kregen de 7000 toeschouwers een slechte partij te zien tussen FC Midtjylland en AC Horsens dat uiteindelijk op een brilscore eindigde. Horsens moest het zonder Berisha en Søgaard stellen maar konden toch een gelijkspel uit de brand slepen. Horsens blijft daardoor zonder verlies in de terugronde.