Titelkandidaat Oudenaarde moet winnen

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Titelkandidaat Oudenaarde moet winnen
Foto: © SC

Tot zondag a.s. staat SV Oudenaarde nog met vier punten achterstand genoteerd op leider VG Oostende. De opdracht van de Oost-Vlaamse achtervolger is meteen duidelijk: om niet nog meer voeling te verliezen moet er gewonnen worden. Onderaan kan Oostnieuwkerke trachten opnieuw te stunten bij URS Centre terwijl van de overige kanidaat-dalers slechts W.I.K. Eine in het beste geval dichter kan sluipen naar die 13de plaats (barrage) toe.
 
Vorige week ging Oudenaarde onverwacht op zijn bek zodat de Brouwersploeg genoodzaakt is om tegen  SK Lovendegem de volle pot te halen. Het is overigens duidelijk dat de bezoekers er alles voor over hebben om bij Oudenaarde puntenbuit te halen. Het ziet er trouwens naar uit dat Lovendegem wel eens met een voorzichtige taktiek op het veld komt.
 
URS Centre zal wellicht al gewaarschuwd zijn dat Oostnieuwkerke geen doetje is. Vooral sinds vorige week. De Henegouwse thuisclub kan in ieder geval, mits winst , een gooi doen naar die derde plaats.
 
Wevelgem City daarentegen ontvangt zaterdagavond Peruwelz met een onuitgegeven elftal. Het City-bestuur besloot immers om spelers die volgend seizoen niet meer in aanmerking komen niet meer op te stellen. Zo zullen Bruno Verhaeghe, Simon Donché, Dominiek Vandenabeele en Ugille Clement langs de lijn blijven. Die gaan immers volgend seizoen naar een andere club. Het wordt dus voor City-trainer Vervaeke  verschuiven  om Peruwelz gepast van antwoord te dienen. Uitermate moeilijk want de Hengouwse ploeg zal allicht zijn eerste plaats in de derde periode willen verstevigen/vasthouden.
 
Gent-Zeehaven wil zich zaterdagavond aanbieden als een ,,giant-killer’’ met Diksmuide als tegenstander. ,,We zullen scherp voor de dag moeten komen. Diksmuide staat niet toevallig op een derde plaats. Maar we voelen ons in staat om de West-Vlaamse ploeg te bedwingen’’ aldus Tommy Careel die straks Zeehaven verlaat.
 
Ook op zaterdagavond speelt E. Aalter tegen SV Rumbeke. De thuisploeg, op acht punten van die barrageplaats, zal het moeilijk krijgen om niet te degraderen. Anderzijds voelt Rumbeke, op een veilige 12de plaats, de hete adem van Oostnieuwkerke (13de) in de nek want slechts een verschil van één punt.
 
Evergem speelt zaterdagavond voor gastheer tegen Zottegem. De thuisploeg laveert in de goede middenmoot en kan daar ook blijven stagneren. Trouwens Evergem mikt nu in de vier komende wedstrijden op een 12 op 12. Of  Zottegem daar mee akkoord gaat  zal straks moeten blijken.
 
Sint Eloois-Winkel krijgt WS Lauwe op bezoek en dat wordt een duel waar een topvijf in de balans ligt. Momenteel staat Lauwe op die vijfde plaats met amper twee punten voorsprong op Winkel. Een gegeven die de basis kan betekenen voor een spannende wedstrijd.
 
Tenslotte krijgt W.I.K. Eine, zoals eerder gezegd en in het beste geval, de kans om dichter te sluipen naar Oostnieuwkerke toe. Want bij Gistel mag de Oudenaardse ploeg toch geen problemen krijgen om die driepunter te pakken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties