Topper kan beslissing brengen

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Topper kan beslissing brengen
Foto: © SC

De langverwachte topper tussen Ukkel en SK Londerzeel staat dit weekend op het programma. Mits winst beslist Londerzeel de titelstrijd in zijn voordeel. Onderaan kan Dilbeek een optie op behoud nemen door te winnen van Kampenhout.

Ukkel pakte vorige week de drie punten op het veld van RC Lebbeke en kwam zo tot op drie punten van SK Londerzeel. Indien Ukkel dit weekend de topper wint, zal het dus samen met Londerzeel de ranglijst aanvoeren. In dat geval wacht er beide ploegen nog drie superspannende speeldagen. Bij winst van Londerzeel kan alleen een mirakel Ukkel nog aan de titel helpen.

SV Temse behaalde een indrukwekkende 9 op 12 in zijn laatste vier wedstrijden en heeft de aansluiting met de subtop weer gevonden. Temse heeft nog steeds alle kansen om in de top vijf te eindigen. Grimbergen heeft de punten nog hard nodig in de strijd om het behoud. Grimbergen kent een ongelukkig seizoen op verplaatsing en wil daar nu verandering in brengen. Het kan zo ook een grote stap richting behoud zetten.

Een andere ploeg die vecht tegen de degradatie is Wilrijk, dat nog steeds op de voorlaatste plaats staat. Wilrijk won wel zijn laatste twee thuiswedstrijden en moet ook zien te winnen tegen Berchem. Indien Wilrijk in deze derby de boot ingaat, zou het wel eens over&out kunnen zijn. Berchem doet nog steeds mee voor een plaats in de eindronde en zal dus geen cadeau's uitdelen.

Rode-Verrewinkel is sinds vorige week helemaal zeker van degradatie naar eerste provinciale, maar kan wel nog Verbroedering Meldert een serieuze hak zetten. Meldert strijdt nog mee voor een eindrondeplaats en dient dus te winnen van de rode lantaarn. Rode-Verrewinkel kan door te winnen ploegen als Opstal en Berchem dus een grote dienst bewijzen. Rode-Verrewinkel behaalde wel geen enkel punt in de laatste drie matchen.

SK Lebeke-Aalst is zondagnamiddag gastheer voor RC Lebbeke. Lebeke-Aalst is uitstekend bezig en staat alleen op kop in de derde periodestand. Het wordt dus geen gemakkelijke kluif voor RC Lebbeke, dat de punten nog goed kan gebruiken in de strijd tegen degradatie. Lebbeke heeft op dit moment evenveel punten dan Schoten, dat op een barrageplaats staat.  

Dilbeek en Kampenhout, twee ploegen die zich in de rechterhelft van het klassement bevinden, spelen een belangrijke match tegen elkaar. Indien Dilbeek wint komt het behoud wel erg dichtbij. Kampenhout staat twee plaatsen lager dan Dilbeek gerangschikt en is ook nog op zoek naar meer zekerheid. Kampenhout springt bij winst over Dilbeek in de stand.

Opwijk heeft voor het eerst sinds lang weer een paar plaatsen moeten inleveren. Door de opkomst van Temse en Lebeke-Aalst is Opwijk op de achtste plaats terecht gekomen. Door te winnen van Kontich kan Opwijk weer een sprong voorwaarts maken. Voor Opwijk zijn de resterende matchen enkel nog een voorbereiding op de eindronde. Kontich daarentegen is wanhopig op zoek naar punten om zich zo toch nog te redden in vierde klasse. Kontich is nu derdelaatste en de geleverde prestaties na de winterstop beloven niet veel goeds.

Eendracht Opstal heeft Ukkel en Londerzeel nu voorgoed laten gaan, maar maakt wel nog kans op deelname aan de eindronde. Om die kans te behouden, moet Opstal wel zijn derde plaats vasthouden en dat betekent winnen tegen Schoten. Met Schoten krijgt Opstal dus een degradatiekandidaat over de vloer. Want door een magere 2 op 12 is Schoten achterin verzeild geraakt. Een overwinning zou Schoten dus goed doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties