Lyon op twee punten van record

Jimmy Wouters

Olympique Lyon is zo goed als zeker van de vijfde Franse landstitel op rij. De lijstaanvoerder versloeg zaterdagavond immers Nice met 2-1 en heeft zo nog twee puntjes nodig uit vijf wedstrijden om weer met de titel te kunnen zwaaien.

Lyon speelde tegen Nice zonder een resum sterren. Zo mochten Wiltord, Carew, Diarra en Clerc na de zware Champions League - wedstrijd tegen AC Milan rusten. Ook sterspeler Juninho mocht een helft op de bank blijven.

Lyon was de betere ploeg en kwam dan ook halverwege de eerste periode verdiend op voorsprong via Fred. Nog voor rust kwam Nice gelijk dankzij een treffer van Ederson. Toch bleven de drie punten alsnog in het Stade Gerland, want in de 52e minuut scoorde Malouda het winnende doelpunt.

Met nog vijf wedstrijden te spelen kan de vijfde landstitel Lyon dus onmogelijk nog ontglippen. Dit zou meteen een record betekenen, want nog nooit slaagde een Franse club erin om vijf keer achter mekaar de titel in de wacht te slepen. [AN]