Porto wint geladen topper

FC Porto staat bijzonder dicht bij de Portugese landstitel. De ploeg van Co Adriaanse won zaterdagavond de topper met 0-1 van concurrent Sporting Lissabon.

Het was een uitermate geladen duel. Zo moest de scheidsrechter talloze vuurtjes blussen en trok hij maar liefst twaalf gele en twee rode kaarten. Voetbal was er nauwelijks te zien, want daarvoor waren de spelers te veel met elkaar bezig.

Tien minuten na rust moest eerst Sporting-spits Sa Pinto met twee keer geel het veld verlaten en even later mocht ook Bosingwa plaats ruimen. Met tien tegen tien leek de wedstrijd stilaan op een 0-0 af te stevenen, maar vijf minuten voor tijd wist Jorginho alsnog de weg naar doel te vinden. Met een staalhard schot wist de Braziliaan zijn ploeg uiteindelijk nog de drie punten te bezorgen.

Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Porto vijf punten voorsprong op Sporting. [AN]