Rooney diep in de schulden

Thomas Dubois
| 0 reacties
Rooney diep in de schulden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Britse wonderkind Wayne Rooney laat zich niet alleen roeren op het veld, ook ernaast is hij een echt woelwater. Hij kwam al meermaals met de autoriteiten in aanvaring en deinst er niet voor terug zijn vriendin iets te hardhandig aan te pakken. Nu blijkt dat Rooney in twee jaar tijd een gokschuld zou opgebouwd hebben van maar liefst 1 miljoen euro.
 
De spits van Manchester United en de Engelse nationale ploeg gaf naar hartelust geld uit bij kaartspelletjes en bij het gokken op paarden– en hondenraces. Rooney kwam in de wereld van het gokken door enkele ploegmaats van de nationale ploeg. Rooney wist van geen stoppen en bouwde zo een grote schuld op. Op zich geen probleem als je weet dat Rooney jaarlijks zo’n vijf miljoen euro verdient plus daarbovenop nog eens wat andere extra inkomsten.
 
Maar het merendeel van dat geld staat vast op de bank. Het fortuin is belegd in vastgoed en aandelen. Hij zou dat gedaan hebben toen hij besefte dat de bookmaker de schuld ooit zou opeisen. Niemand anders was op de hoogte van de torenhoge schuld, zelfs zijn vriendin Coleen niet. Uiteindelijk moest hij alles opbiechten. Zijn manager heeft alvast enkele advocaten op de zaak gezet. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties