Bayern zonder al te grote problemen

Philippe Crols

Met nog vier speeldagen te gaan staat Bayern München nog altijd in 'Pole position' voor wat betreft de Duitse landstitel. Het klopte op speeldag dertig Bielefeld in eigen huis en blijft daardoor vier punten meer tellen dan eerste achtervolger Hamburg.

Echt veel moeite had thuisploeg Bayern niet met Bielefeld. De meeste opschudding was voor aanvang van de wedstrijd te noteren. Oliver Kahn moest tijdens de opwarming namelijk noodgedwongen verstek laten gaan voor de partij. Hij had een trap van reserve-doelman Rensing pal op zijn oog gekregen en kon niet aan de wedstrijd beginnen. Het zijn niet meteen de leukste weken voor doelman Kahn. Bayern controleerde zelf vervolgens de hele partij, maar het duurde zeer lang vooraleer de landskampioen op voorsprong klom.

Twintig minuten voor tijd trok wie anders dan Ballack zijn ploeg over de streep door de score te openen. Bayern ging ook steeds beter spelen toen Scholl in het team kwam. De oud gediende maakte er een kwartier voor tijd zelf 2-0 van en de boeken konden dicht. De bezoekers uit Bielefeld speelden met een groot hart, maar kansen bij elkaar voetballen bleek een enorm probleem te zijn. Net na rust kon enkel Boakye eens voor gevaar zorgen met een omhaal, maar daar bleef het dan ook bij. Bielefeld staat na vandaag tiende in de Bundesliga.