Chelsea op haar van titel

Ruben Claesen

Met nog vier wedstrijd te spelen heeft Chelsea de titel zo goed als op zak. Tegen Bolton won het op indrukwekkende wijze met 0-2. Doelpunten kwamen van de Britse internationals Terry en Lampard. Als Chelsea op paasmaandag wint tegen Everton, en Manchester United punten laat liggen op Tottenham, is de landstitel een feit.

Echt wervelend kon het wedstrijdbegin niet genoemd worden. Chelsea liet Bolton aanvankelijk weinig ruimte, maar de thuisploeg kwam toch ei zo na op voorsprong, toen Ricardo Vaz Te na een combinatie met Borgetti de paal trof. Toch kwamen The Blues op slag van rust op voorsprong. Didier Drogba en John Terry hadden allebei de kans om de vrije trap van Frank Lampard binnen te koppen, Terry deed het uiteindelijk: 0-1

n de tweede helft was Chelsea heer en meester. Het bepaalde het wedstrijdritme en liet Bolton af en toe combineren, maar Mourinho's troepen hielden de teugels altijd stevig in handen. Op het uur leek de match gespeeld. Na een knappe combinatie tussen Lampard en Crespo vloerde de eerste Jaaskelainen: 0-2. De ingevallen Robben kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid, maar trapte naast. In blessuretijd moest Bolton nog met tien verder na een tweede gele kaart voor Ben Haim, na een onnodige fout op Essien. Aan de tussenstand zou niets meer veranderen, het bleef 0-2.