"Standard zal nog een jaartje moeten wachten"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
"Standard zal nog een jaartje moeten wachten"
Foto: © SC

Morgen is het eindelijk zover: dan staan Anderlecht en Standard tegenover elkaar in wat mogelijk een cruciaal duel wordt voor de titel. De spanning is alvast te snijden. Spelers en trainers van Anderlecht blikken in de dagbladen vooruit naar de topper. De éne is al wat vriendelijker voor de tegenstander dan de andere. We zetten de opmerkelijkste reacties op een rijtje.

Pär Zetterberg toont -zoals gewoonlijk- veel respect voor de tegenstander. "Ik geloof in winst", aldus de aanvoerder van Anderlecht in Het Nieuwsblad. "Je mag onze thuisreputatie niet onderschatten. Standard komt buitenshuis net als wij veel minder sterk voor de dag. Een vergelijking met de heenmatch is onmogelijk, want toen stonden we helemaal nergens. Of ik een voetbaloorlog verwacht? Ik denk dat geen enkele speler de intentie koestert om een tegenstrever vrijwillig te blesseren. Standard beschikt over een solide ploeg die teert op duelkracht en we zullen ons voetje moeten zetten om onze titelrivaal te kloppen. Zowel fysiek als mentaal acht ik er ons klaar voor. We bewezen op Brugge dat we ons enorm kunnen opladen voor een topper. We kennen nu wel het nadeel dat we de match van het jaar absoluut moeten winnen, al zijn we bij een draw nog niet uitgeteld. Bij een zege hebben we de titel trouwens nog niet op zak met nog Gent en Zulte Waregem voor de boeg."

Hannu Tihinen is er wél van overtuigd dat het een stevige wedstrijd wordt. "Dit is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Het wordt één groot gevecht, geloof me", vertelt de Fin van Anderlecht in De Morgen. "Ik heb al meerdere veldslagen uitgevochten. Mij doet het niets. Ik weet dat ik af en toe een rake klap zal krijgen, maar daar deins ik niet voor achteruit. Ik herinner me veel ergere dingen. Christophe Dugarry spuugde ooit eens in mijn gezicht. Dat is erg. En heeft niets met voetbal te maken..." 

Christian Wilhelmsson, de man die volgens Standard-trainer D'Onofrio vrijdag het verschil kan maken, is veel harder voor de tegenstander. "Ik ben klaar voor de match", aldus de Zweed in Het Laatste Nieuws. "Ik kijk al weken uit naar deze wedstrijd. Dit is dé match van het seizoen, een finale waardig. Maar ik voel geen druk. De druk is er bij de pers en bij de entourage, maar ik ben niet nerveuzer dan anders. Ik wil vooral genieten op het veld. Plezier maken, me amuseren. Als ik Standard bezig zie, en ik kijk naar Costa, dan vraag ik me toch af of die zich amuseert. Allemaal zo ernstig, zo serieus."

De flamboyante Zweed gaat zelfs nog verder: "Ik weet dat ik klappen ga krijgen. Léonard is geen doetje. Dat heeft hij de jongste weken bewezen. Misschien moet ik hem de bal maar eens door de benen spelen." En tot slot: "Wacht Standard al 23 jaar op een nieuwe kampioenstitel, zeg je? Wel, dan zullen ze daar nog een jaartje mogen bij doen." [TH]

        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties